I dag firar vi kanelbullens dag

I dag firas kanelbullens dag i Sverige. En tradition som hållit i sig sedan 1999. Och lita på att det bakas mer bullar än vanligt just den 4 oktober.

4 oktober 2012 07:54

– I vårt fall handlar det nog om 50 gånger så många bullar, säger bagaren Magnus Spångberg på Konditori Alexandra i Fröslunda.

Hur firar bagaren själv kanelbullens dag?

– Den dagen firar jag varje dag... och med glädje.

Vad är det som är så speciellt med just kanelbullen att den förtjänar en egen högtidsdag?

– I mina ögon sett är kanelbullen det optimala bakverket. Allt stämmer liksom. Form, kryddor, allt. Bröd är mer en levande materia än exempelvis en tårta.

Är kanelbullen en typisk svensk företeelse?

– Jag tror det. Antingen svensk eller finsk. Bullen finns även i USA, men då stora som dasslock och i regel doppade i vaniljkräm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torsten Braf