Väktare och personal kände sig hotade

Personalen på McDonald's kände sig hotad. Därför kallades Securitas väktare och ordningsvakter till restaurangen, berättar Peter Köhler, informationschef på Securitas Sverige. Enligt väktare och vakter har också en av dem också blivit slagen av killen. Men det stämmer inte, menar vittnen.

4 oktober 2012 14:11

Ord står mot ord. Vittnen hävdar att 13-åringen var lugn men enligt väktarna var han hotfull.

– Ambitionen var att prata med grabben men det började med att han klippte till en av väktarna, säger Securitas informationschef Peter Köhler efter att ha pratat med väktarna.

Att en av dem blivit slagen är dock något som vittnen avfärdar.

– Säger de det då ljuger de, säger Helene Lund som bevittnade hela händelsen.

– Jag upplevde det som att han hade tänkt pysa därifrån när Securitas väktare kom, men då tog de honom i polisgrepp bort till toaletten där de tryckte in honom i väggen. Han var rädd och sa högt "Jag är bara 13 år".

Samma bild bekräftas av Jennifer Karppinen:

– Han var lugn. Väktarna sa inget till honom utan tog bara ner honom på golvet och släpade iväg honom. Han hade inte gjort något brottsligt, säger hon.

Securitas hävdar dock att pojken ska ha varit hotfull.

– Han fängslades inte initialt. De höll bara i honom och då lugnade han sig men sen började han hota dem och sa att han hade en kniv av större modell i fickan. Då är det farligt och det var då de av säkerhetsskäl var tvungna att sätta på honom handbojor, säger Peter Köhler.

– Så var det inte alls, säger Helene Lund.

– Han var helt lugn. Jag och en mamma till försökte prata med väktarna men de sa bara att han hade gjort saker förut. Sen släpade de iväg honom till en trappuppgång. Där kan jag ju inte jag svära på att han inte sagt något men i så fall provocerade de fram det, fortsätter hon.

– Ungdomar kan ju gapa och skrika men så var det inte där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa