Flera sällsynta djur avlivades på Parken Zoo

Flera sällsynta djur avlivades vid Parken Zoo i Eskilstuna och det gav plats åt nya djur. Bland annat avlivades några utrotningshotade bongoantiloper. Men djurparksledningen sade först att de flyttats till andra parker.

17 oktober 2012 07:20

Flera sällsynta djur avlivades vid Parken Zoo i Eskilstuna och det gav plats åt nya djur. Till exempel avlivades några utrotningshotade bongoantiloper och en Kubakrokodil. Dessutom avlivades tre pumor i samband med att ett antal jaguarer skulle beredas plats i ett hägn på Parken. Dessa uppgifter presenteras av TV4:s Kalla fakta i kväll.

I programmet uppger djurparksledningen först att djuren flyttats till andra parker. Men sedan tvingas man backa:

Djurparkens vd Torbjörn Bergvall säger nu till TT att uttalanden är olyckliga och att bara en antilop flyttades till en annan djurpark.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare skrivit om att ett flertal allvarliga anklagelser riktas mot Eskilstunas djurpark. Dessa presenteras i tv-programmet Kalla Fakta i kväll.

Enligt uppgift till Eskilstuna-Kuriren handlar det om dålig djurhållning och hur foder förvarats tillsammans med döda djur.

I fredags möttes Parkens Zoo:s ledning för att bland annat diskutera den uppkomna situationen.

Efter mötet var Parken Zoo:s vd, Torbjörn Bergvall, fåordig. Han underströk dock att Parken Zoo inte brutit mot några etiska regler.

Men nu säger han alltså att tidigare uttalanden är olyckliga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa