Utpekad gängledare frias på de flesta punkter

Den 31-åring som har pekats ut som gängledare för ett kriminellt nätverk och som åtalats för bland annat grovt vapenbrott och för hot mot Eskilstuna-Kuriren, frias på de flesta punkter.

29 oktober 2012 14:45

Detta framgår av den dom som Eskilstuna tingsrätt meddelade i målet på måndagseftermiddagen. 31-åringen fälls däremot för hot mot tjänsteman för att vid ett tillfälle ha hotat en parkeringsvakt - och för narkotikabrott. Däremot frias 31-åringen för olaga tvång, för grovt vapenbrott, olaga hot mot Eskilstuna-Kuriren och för ett av de hot mot en parkeringsvakt som han också åtalats för

Tingsrätten dömer 31-åringen till 100 dagböter á 50 kronor, totalt 5 000 kronor. Pengar som tingsrätten anser att han redan har betalt eftersom han varit frihetsberövad i mer än sju veckor.

Under rättegången som hölls i säkerhetssalen i Västerås tingsrätt bedyrade 31-åringen att han inte alls är ledare för något kriminellt gäng utan att det bara handlar om 5-6 kompisar och landsmän som umgås.

Tingsrätten skriver i domen att polisens och åklagarens huvudvittne, vars uppgifter till stor del ligger till grund för åtalet - har lämnat vaga eller svepande uppgifter.

"Han har i tingsgrätten namngett sammanlagt fem personer som ska ha varit ledare för gänget. Noterbart är att han inte någon gång sagt att 31-åringen personligen skulle ha hotat honom", skriver tingsrätten bland annat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!