Taxichaufför misstänkt för våldtäkt på 16-åring

Det var midsommarafton, började bli kväll, den 16-åriga flickan ville åka hem och beställde en taxi. Nu misstänks taxichauffören för att ha våldtagit henne.

15 augusti 2013 05:30

Polisen har tidigare inte lämnat ut några uppgifter om fallet som alltså ägde rum på midsommaraftonens kväll. Nu, efter att den misstänkte chauffören har gripits, lättar polisen på sekretessen.

Klockan var 19.50 på midsommaraftonens kväll när den 16-åriga flickan som befann sig i centrala Eskilstuna ville åka hem. Hon beställde en taxi från ett av taxibolagen i Eskilstuna. Men något gick väldigt fel.

– Taxin hamnade i- stället på busstationen i Eskilstuna där chauffören förgrep sig sexuellt på sin taxikund, flickan, berättar Lars Franzell på länskriminalens enhet för grova brott.

Enligt Franzell har man förhört chauffören tidigare. Då nekade han till alla anklagelser och polisen hade svårt att styrka flickans berättelse. Polisens utredare har nu kommit en bra bit längre i utredningen. Dessutom har man nu, med hjälp av dna, lyckats binda chauffören till brottsplatsen, säger Lars Franzell. På tisdagseftermiddagen hämtade polisen in honom till förhör.

– Han är nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt, säger Lars Franzell.

För att inte skada utredningen, vill Franzell inte lämna ut för mycket detaljer. Han vill till exempel inte berätta hur eller exakt var det sexuella övergreppet/våldtäkten ägde rum.

– Om vi får vittnen som hör av sig om detta är det mycket bättre om vi får deras fria berättelse och inte riskerar att de har läst för mycket detaljer om händelsen i tidningen eller på webben, förklarar Lars Franzell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa