Stora protester mot socialen i Fröslunda

Över 100 demonstranter samlades under onsdagen utanför socialtjänstens kontor i Fröslunda för att protestera mot ett tvångsomhändertagande. (Uppdaterad 18.18)

21 augusti 2013 16:26

Det var i våras som arbetsmarknads- och familjenämnden beslutade om ett omedelbart tvångsomhändertagande av två minderåriga pojkar.

Orsaken är misstänkt misshandel i hemmet och larmet kom från barnens skola.

Demonstranterna som samlades utanför socialkontoret menar att socialens agerande färgats av kulturella missförstånd, och att det var fel att tvångsomhänderta de båda barnen.

De drygt 100 personerna ropade slagord utanför socialkontoret i en timme innan de tågade ner mot arbetsmarknads- och familjeförvaltningens centrala kontor i centrum, eskorterade av tre polispatruller.

– De har lämnat in en lista med namnunderskrifter till socialtjänsten. Visst var det lite hätsk stämning i sakfrågan, men som helhet gick det ganska lugnt till, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Demonstrationen var anmäld i förväg och har tillstånd av polismyndigheten.

Förundersökningen om den misstänkta barnmisshandeln pågår fortfarande, parallellt med de sociala myndigheternas utredning om de båda pojkarnas situation.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa