Känd kriminell skjuten till döds

En 32-årig man sköts till döds i Eskilstuna tidigt på måndagskvällen. Mannen var känd i kriminella kretsar och utsattes för ett tag sedan för en bombattack.

Vet du mer? Ring 016-15 61 03.

26 augusti 2013 17:29

En 32-årig man sköts till döds i Skiftinge under måndagseftermiddagen. Dådet skedde utanför vårdcentralen vid halv fem-tiden.

- Vi hade just kommit dit när vi fick höra av personalen vad som hänt, säger en person som befann sig vid vårdcentralen under dödsskjutningen.

Enligt samma person ska offret ha blivit skjutet i huvudet.

Polisen är sedan dess på plats i Skiftingeområdet och söker efter förövare och vapen. Bland annat uppger boende i villkvarteret i norra Skiftinge att polisen söker med hund.

- Polisen sa att det var en skottlossning i Skiftinge när jag frågade. Nu söker de av området här, bland annat i en container, säger en kvinna som bor i villaområdet.

Den 32-årige mannen är känd i kriminella kretsar och det finns därför misstankar om att dödsskjutningen är en del av en uppgörelse i undre världen.

Enligt personer med insyn i utredningen är 32-åringen identisk med den man som i början av april misstänks ha utsatts för ett mordförsök då någon placerat en bomb under hans bil på Galléengatan i Eskilstuna.

Under kvällen samlades flera personer i Skiftinge, som uppger sig tillhöra samma gäng som den skjutne 32-åringen, för att visa den döde sin respekt.

Kroppen ligger fortfarande vid 20-tiden kvar på platsen.

Polisen har spärrat av delar av Skiftinge och det är fortfarande på kvällen full aktivitet i området.

Personer som befunnit sig i närheten av brottsplatsen har förhörts, men än så länge har ingen gripits för dådet.

Enligt uppgifter till vår fotograf och reporter på plats ska en större mängd skott ha avlossats i samband med dödsskjutningen. En del talar om så många som tio skott medan andra säger att det handlar om runt fem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!