Polisen: Inga kopplingar till HA

Det finns inga tecken som tyder på att misshandeln av Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring skulle kunna kopplas till grov organiserad brottslighet. Inte heller några tecken på att representanter för HA, Hells Angels, skulle vara inblandade.

6 januari 2014 21:27

Det säger Lars Franzell på länskriminalens enhet för grova brott, som fick ägna större delen av helgen åt att svara på medias frågor. Telefonen gick varm både på söndagen, dagen efter misshandeln och på måndagen.

Men förutom att Franzell slår fast att man inte misstänker några kopplingar mellan PeO Wärrings misshandel, Hells Angels eller grov organiserad brottslighet är han mycket förtegen.

— Vi jobbar på som vi brukar och pratar inte om några detaljer i förundersökningen, säger Lars Franzell.

Josef Makdesi, ägaren till klubben Josef´s bekräftar att en dispyt mellan PeO Wärring och ett sällskap på vad han minns bestod av fyra män och tre kvinnor, började inne på krogen. Josef Makdesi bad sällskapet avlägsna sig, vilket de också gjorde, självmant.

— Det tog kanske fem minuter, sen insåg de att det svalnade och gick själva, jag behövde inte skicka ut dem, berättar Josef Makdesi.

En stund senare vinkade Josef Makdesi av PeO Wärring och erbjöd honom att ringa en taxi, något som PeO Wärring avböjde.

— Det var tomt utanför när PeO Wärring började gå mot gallerian. Jag visste ingenting om vad som hade hänt innan polisen ringde mig, säger Josef Makdesi.

Lars Franzell bekräftar enbart att det pågår en förundersökning om misshandel när det gäller PeO Wärring och säger att Wärring har ådragit sig lindriga skador. Flera personer och vittnen ska nu höras.

Finns det några misstänkta?

— Nej, säger Lars Franzell.

Vad händer nu?

— Vi ska försöka få tag i fler vittnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa