Efter Skjulstatumultet– stängs av från jobb

Mannen som är misstänkt för sexuellt ofredande och misshandel vid Skjulsta badplats i fredags var anställd av kommunen. Men nu har han blivit avstängd från sin tjänst. Det rapporterar P4 Sörmland.

6 juli 2014 11:42

Det var vid 19-tiden på fredagskvällen som en tumultartad situation utspelade sig vid Skjulstabadet. En man som enligt uppgifter hade klätt av sig naken ofredade en kvinna, varpå hennes partner försökte gripa in.

Då började mannen slå och sparka mot kvinnans partner. Fem förbipasserande försökte då hjälpa paret, men hade svårt att lugna den, enligt polisen, troligtvis narkotikapåverkade mannen. 

En av de ingripande ramlade och gjorde illa benet och fick föras till sjukhus i ambulans för operation.

När polisen kom till platsen lyckades de få handfängsel på den bråkiga mannen, men i tumultet som uppstod slet han sig från polisen och hoppade i vattnet i ett flyktförsök.

En polis fick tag i en roddbåt, och ytterligare en hoppade i vattnet och lyckades tillsammans gripa mannen som är misstänkt för sexuellt ofredande och misshandel.

– Det hör inte till vanligheterna att ett gripande går till på det här sättet, säger Janne Karlsson, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Mannen kom till badplatsen i en kommunägd bil som han hade tillstånd att köra i tjänsten. 

Däremot hade han inte rätt att nyttja bilen privat. Kommunen har därför polisanmält mannen för otillåten körning.

Den gripna mannen skulle ha jobbat senare samma kväll, enligt P4 Sörmland. Vilken slags tjänst mannen hade framgår inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa