Stjärna gästade skolavslutning

När Internationella engelska skolan hade sin omtalade avslutningsceremoni på fredagen hade skolan bjudit in en särskild gäst att tala till avgångseleverna, nämligen sångaren Tommy Nilsson.

5 juni 2015 13:06

Nu är det er tid att skriva historia. De orden fick avgångseleverna på Internationella engelska skolan (IES) höra från ingen mindre än sångaren Tommy Nilsson, när han gästade deras avslutning på fredagen. Skolan som alltid har en gästtalare på sina avslutningar hade i år bjudit in Tommy Nilsson, som var glad över uppdraget.

– Det är en kul utmaning att kliva ur sin egen roll. Det är speciellt med avslutningar, det är stort för både elever och föräldrar, säger Tommy Nilsson.

Talet som sångaren höll till eleverna i Eskilstunas sporthall inleddes skämtsamt med en presentation av honom själv eftersom han inte var säker på att eleverna visste vem han var. "Om ni fortfarande inte vet vem jag är, fråga mormor."

Men främst handlade Tommy Nilssons tal om framtiden och hans tro på att kommande generationer har möjlighet att förändra världen.

– De har en stor uppgift framför sig när det gäller att ta tag i problem, som till exempel klimatförändringar. De är generationen som måste fixa det till oss och jag tror de klarar det.

Var det inte så när du slutade skolan?

– Visst hade vi våra problem men det fanns möjligheter på ett annat sätt då. Det fanns jobb och det fanns lägenheter.

Tommy Nilsson var en del i IES:s fullspäckade avslutningsprogram. Det bjöds på sång och dans av elever från olika årskurser och som vanligt delades priser ut för särskilda prestationer. Ceremonin avslutades traditionsenligt med att eleverna i årskurs nio kastade sina examenshattar i luften. Och Tommy Nilsson var nöjd.

– Det var skitkul. Jag kände att jag verkligen var en del i det här.

– Tänk om 30 år så kommer någon fram till mig och frågar om jag minns när jag talade på deras avslutning i nian, och så har personen blivit statsminister, det vore något.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa