Inbrott ödelade semestern på Parken Zoo

Familjen Landin fick sin semester förstörd i Eskilstuna. Tjuvarna plundrade familjens husvagn och körde därifrån i deras bil. Både bil och husvagns stod parkerade inne på Parken Zoo:s camping.

8 augusti 2015 19:00

Camilla och Erik Landin och tre av familjens fyra barn åkte från Årsunda utanför Sandviken till Eskilstuna för en veckas semester. De hade några tuffa månader bakom sig. Förutom mycket arbete hade de också varit tvungna att avliva familjens hund.

– Vi hade hört så mycket om Eskilstuna och hur bra det var och vi hade aldrig varit på Parken Zoo. Vi ville hitta på något roligt för barnen, säger Camilla Landin.

De parkerade bil och husvagn på Parken Zoo:s camping på onsdagskvällen och gick till djurparken så fort den öppnade på torsdags morgonen. De var där hela dagen och gick bara tillbaka till campingen vid 16-tiden för att hämta badkläder.

– Det var min man som sa till mig att bilen var borta. Jag trodde honom inte, jag trodde han skojade. Det var en chock.

Dessvärre skojade han inte det. Familjens bil, en Chevrolet Orlando av 2012 års modell, var borta. Tjuvarna hade dock inte nöjt sig med att stjäla bilen. Husvagnen var också länsad på allt av värde. Ur den hade de stulit dator, tv, surfplattor och mycket av barnens saker.

– De tog till och med blöjor, barnkläder, leksaker och mat ur kylskåpet. Hur förklarar man det för barnen?

För att ta sig hem igen fick familjen skaffa fram en hyrbil. De kunde dock inte hitta någon med dragkrok så husvagnen fick Camillas föräldrar i Gnesta hämta.

– Vår nioåring tog det hårdast, hon var helt förstörd. Det var hon som mest ville åka till Parken Zoo.

Lennart Sundén, vd för Parken Zoo, beklagar det inträffade.
– Det är skittråkigt för familjen som har drabbats, säger han.

I normalfallet krävs ett passerkort för att ta sig förbi den bom som stänger vägen vid utfart. Hur tjuvarna lyckades ta sig förbi bommen är oklart.
– Jag hoppas att polisen får tag i dem så att vi kan få en förklaring. Det här är något vi måste titta på, säger han.

Enligt Sundén har Parken Zoo varit förskonad från inbrott den här sommaren. Händelsen i förra veckan var ett undantag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!