Brand i planerat flyktingboende

Huvudbyggnaden till Sågarsvedets sommarkoloni totalförstördes i en misstänkt mordbrand under natten till lördag. Se BILDEXTRA här.

23 oktober 2015 23:49

Vid 23-tiden på fredagskvällen larmades räddningstjänsten till Sågarsvedets sommarkoloni utanför Ärla i Eskilstuna, sedan en privatperson upptäckt att det börjat brinna i en av byggnaderna.

- Tack och lov stod lokalerna tomma, säger Johan Levin, polismästare region Öst och polisens presstalesman.

Det var sommarkolonins huvudbyggnad som fattat eld och branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram till platsen. Räddningstjänsten kunde begränsa branden så att den inte spred sig till några andra byggnader.

Huvudbyggnaden brann ner till grunden under natten och ännu på lördagseftermiddagen rykte det från brandresterna.

För närvarande pågår ingen verksamhet i byggnaderna och lokalerna ligger därför öde. Eftersom det inte finns någon naturlig förklaring till varför branden startade har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

Ett stort område har spärrats av och polis och vaktbolag bevakar platsen tills en teknisk undersökning går att genomföra.

– Just nu är det för varmt på platsen så jag tror inte teknikerna kommer dit förrän på måndag morgon, säger Johan Levin vid polisen.

Den 8 oktober berättade Eskilstuna kommuns utvecklingsdirektör Tryggve Lundh i polis och kommun skärpt säkerheten kring både befintliga och potentiella asylboenden runt om i Eskilstuna och resten av länet.

– Hittills har vi varit förskonade från sådant här i vår region. Nu har vi intensifierat bevakningen och känner oss trygga med det, säger Johan Levin.

Enligt Johan Levin finns det ingenting som tyder på att branden har något samband med bränderna som inträffat på andra tilltänkta asylboenden runt om i landet.

– Nej, vi tror inte att det är samma gärningsmän som åker runt. Visar det sig att detta är en anlagd brand är det sannolikt någon lokalt förankrad person som tänt på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa