Veronicas hund fick säkerhetsnål i köttbit

Eftermiddagsrastningen i Torshälla kunde ha slutat precis hur illa som helst. Det förstod Veronica Klein när hennes hund Rex några timmar senare spydde upp en trasig säkerhetsnål – med en köttbit på.

7 februari 2016 22:22

Det var vid 16.30-tiden på söndagen som Veronica rastade sin amstaff Rex utmed Riktargatan i Torshälla. Hon bor i Krusgårdsområdet, och rastar honom ofta där.

– Jag noterade att han stod en stund och sniffade på någonting, och sen hörde jag att han tuggade på något. Jag försökte få tag på det han tuggade på, men han hann svälja, berättar hon.

Veronica tänkte inte mer på det. Det är inte ovanligt att hundar mumsar i sig ett och annat när de är ute. När hon stod i duschen några timmar senare kom hon dock att tänkte på det igen, för då hörde hon Rex kräkas.

– Jag märkte att han inte riktigt ville låta spyan vara, och då fick jag se vad som låg där, berättar hon.

Det var en köttbit.

Med en avklippt säkerhetsnål i.

Veronica fick en chock. Hade nålen satt sig annorlunda inne i Rex hade han kunnat dö. Nu vill hon varna andra i Torshälla, och ett inlägg hon skrev på sin Facebooksida fick snabbt stor spridning.

Veronica berättar att hon känner till fler liknande incidenter från just Torshälla.

– Jag vet fler som varit med om saker, bland annat uppe på Snäckberget. Det har legat köttbitar med gift i Torshälla också.

Hon kan inte förstå hur den person är skapt som gör någonting sådant här. Nu kommer hon skaffa munkorg till Rex det första hon gör i veckan som kommer.

– Det är förjävligt att man ska behöva göra det. Han är ju en kamphund också, så det kommer ju se ut som om han är farlig...

Rex mår efter omständigheterna väl.

– Han har fått äta köttfärs och sparris i kväll, så han mår gott, säger Veronica Klein.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!