Engelska skolan bäst i Sörmland på matematik

TEXT+TV: Fjärde vinsten på fem år. Nu börjar facit för Engelska skolan i matematiktävlingen Pythagoras Quest se ut som en framgångssaga satt på repetition.

9 mars 2016 19:30

Den här gången var det jämnare än vad någon kunde ana från början, och såg man bara på resultatet efter den första delen så hade Kunskapsskolans elever från Nyköping en snudd på ointaglig ledning.

Men Engelska skolan från Eskilstuna vände och gjorde i stort sett allt rätt i den andra delen av tävlingen och Kunskapsskolans elever gjorde tvärtom.

– Första delen var väldigt svår, vi kände alla tre att vi var ganska illa ute där långa stunder, säger Engelska skolans lagledare Sofie Ohlsson.

Men ingen var inne på att ge upp hela drabbningen oavsett om det såg mörkt ut eller inte.

– Om vi tyckte att det var svårt så borde alla andra också haft det tufft, säger Sofie.

– Och i andra delen kändes det äntligen som alla lagdelar kunde göra en insats, säger Gabriel Gilgen.

– Det gick mycket bättre, nickar Oskar Carlsson som också han ingår i det vinnande förstalaget från Engelska skolan.

En mycket stolt lärare, Daniel Breton, tackade för en insats väl utförd och fick uppbåda mycket viljestyrka för att inte rusa fram till laget med Sofie, Oskar och Gabriel och krama om dem och gratulera. Alla som rättade svaren tvingades nollställa alla ansiktsuttryck för att inte förråda i förväg vilka som gått segrande ur striden.

Europaskolan, Rogge från Strängnäs med Yrsa Hillegaart, Joel Wiklund och Dominic-Rene Canic kom på tredjeplats och belönades med ett brons och 500 kronor vardera till deltagarna i laget.

Kunskapsskolan från Nyköping, med Harald Lindner, Adam Backrud och Oliver Larsson, belönades med 1 000 kronor vardera och ett silver, och kom ytterst sportsligt fram och gratulerade Engelska skolans första lag till segern.

Engelska skolan från Eskilstuna, med Sofie Ohlsson, Oskar Carlsson och Gabriel Gilgen vann 1 500 kronor vardera, och är helt införstådda med att de måste lägga sig i träningsläger inför riksfinalen, som avgörs i Malmö i slutet av maj. Men det gör ingenting för:

– Matte är kul och väldigt användbart, säger Sofie Ohlsson.

TV: Se segerintervjun med Sofie, Gabriel och Oskar som sjunger matematikens lovsång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa