Drakbåtstävlingarna på Eskilstunaån kommer tillbaka

Här är nyheten alla 90-talsnostalgiker har väntat på i mer än ett decennium: drakbåtstävlingarna på Eskilstunaån kommer tillbaka.

25 april 2016 14:32

Ni minns väl? Karnevalstämningen, folkfesten, alla pimpade outfits och den myllrande företagsbyn i Stadsparken. Drakbåtsfestivalen i Eskilstuna hade några riktigt fina år i slutet av 90-talet, och finns bevarad i många Eskilstunabors minnen och fotoalbum. Men glöden falnade kring millennieskiftet, och sedan omkring 15 år tillbaka har det inte paddlats drakbåt på ån.

Nu är det alltså dags igen.

– Vi hoppas att vi ska få ihop 40-50 lag, säger Göran Pettersson, nyvald ordförande för Hotell- och restaurangföreningen i Eskilstuna.

Drakbåtstävlingarna kommer vara ett inslag i den kommande Parkfestivalen, som från och med i år arrangeras av just Hotell- och restaurangföreningen. De senaste åren är det Destination Eskilstuna som har stått som arrangör för den lokala stadsfesten, men man lämnar alltså över huvudansvaret nu.

– Man kan säga att det är näringslivet som har mobiliserat, och som nu går in och tar över, sammanfattar evenemangschefen Mikael Lönngren.

Ett intensivt arbete för att hitta sponsorer till Parkfestivalen är inlett, och Göran Pettersson hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att vara med. Festivalen kommer äga rum i hela centrum, från Drottninggatan till Smörparken, och lämnar stort utrymme åt centrumhandlarna själva att ordna arrangemang under festivaldagarna. Ingen entréavgift kommer att tas ut.

– Det gäller att vi får med oss butikerna och restaurangerna, men känslan är att vi har dem med oss, säger Pettersson.

Parkfestivalen 2016 blir Hotell- och restaurangföreningens första stora arrangemang. Tanken är att det ska följas av fler, och ambitionsnivån är hög.

– Vi ska framöver arrangera mellan två och fyra stora evenemang varje år. En deltävling i Melodifestivalen i nya arenan är lite av en vision, säger Göran Pettersson.

Än så länge är inte så många programpunkter för Parkfestivalen spikade, mer än att Rix FM Festival arrangeras på torsdagen och drakbåtstävlingarna på lördagen. Arrangörerna hoppas snart kunna släppa fler nyheter, och jobbar för att alla bitar ska vara på plats till midsommar.

Var och hur man anmäler sig till drakbåtspaddlingen kommer att presenteras inom kort. Eskilstuna-Kuriren fortsätter givetvis bevaka. Information om festivalen och arrangemangen kommer även släppas på Parkfestivalens facebooksida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa