Flyktingpojkarna som berättade om chefens sexkrav brutalt misshandlade

De två personer som misshandlades brutalt i Eskilstuna under söndagen är flyktingpojkarna som för Eskilstuna-Kuriren berättat att de tvingats ha sex med en kvinnlig chef. En 25-årig man, som tidigare är dömd för flera brott, är nu misstänkt.

14 juli 2016 12:20

Polisen larmades till en bostad i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna sent på söndagskvällen.

– När vi kom fram till platsen så fann man två personer allvarligt skadade. En har fått ett benbrott och den andra har fått flera knivhugg, sade Urban Nordqvist, länsvakthavande befäl vid Sörmlandspolisen i samband med händelsen.

Nu bekräftar åklagare Thomas Bergström att de två skadade är de två pojkar som anonymt trätt fram i Eskilstuna-Kuriren och advokaten Elisabeth Massi Fritz.

Av framställan framgår också att det finns en misstänkt person – en 25-årig Eskilstunabo. Han misstänks nu för grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. 25-åringen är känd av polis sedan tidigare. Så sent som i fjol dömdes han för narkotikabrott, skadegörelse och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

– Det är högst osäkert om han har med saken att göra, säger Thomas Bergström.

Den misstänkte 25-åringen är inte gripen och det hade på torsdagseftermiddagen inte kommit in någon framställan om förordnande av offentlig försvare till Eskilstuna tingsrätt.

Initialt sökte polisen flera gärningsmän men om polisen fortfarande söker fler misstänkta är oklart.

Efter misshandeln fördes de två pojkarna med ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

I en presskommuniké från Mälarsjukhusets akutmottagning var pojkarna fortfarande under behandling på måndagsförmiddagen men båda skrevs ut vid lunchtid.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen. Fynden ska skickas till Nationellt forensiskt center i Linköping.

– I den mån man har gjort några fynd ska de skickas. Det finns ju blod på brottsplatsen och det förutsätter jag att man skickar in, säger Thomas Bergström.

De två misshandlade pojkarna hördes av polisen under torsdagsförmiddagen.
– Det var bara ett kort förhör och den ena personen ville inte säga något innan han fått ett målsägandebiträde, så det har inte framkommit så mycket nytt.

Förutom de två tonårspojkarna finns ytterligare två målsägare.
– Det är fyra personer som har vistats i lägenheten men bara två som varit på sjukhus, säger Thomas Bergström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa