Flera husrannsakningar efter gripande

Polisen genomförde husrannsakningar på flera olika platser i kommunen på måndagen efter att en 41-årig man hade gripits med flera molotovcocktails i bilen.

2 augusti 2016 12:15

– Men när, var, hur och varför kan jag inte säga något om, säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott.

Det var vid tre-tiden på måndagsmorgonen som polisen stoppade en bil i Hagnestahill i Eskilstuna. När polispatrullen genomsökte bilen hittade man flera molotovcocktails, knallskott och någon form av rökbomb. Föraren, 41-åringen, greps direkt och fick följa med till polisstationen.

Enligt polisen handlade det om en rutinkontroll. Och så dessa fynd i mannens bil... Hur kan det komma sig?

– Polisen har ofta en känsla när det är något som inte stämmer, förklarar Lars Franzell.

41-åringen som är känd i högerextrema kretsar och tidigare är dömd för flera uppmärksammade våldsbrott med rasistiska motiv, sympatiserar fortfarande med olika högerextrema rörelser i sociala medier.

Också enligt polisen hyllar han nazister öppet och ägnar sig åt nazistpropaganda. Men vilket motiv han kan ha haft för att ha de brandfarliga föremålen i bilen eller om han tänkt använda dem, vill polisen inte uttala sig om. 41-åringen ska höras igen, efter att ha fått prata med en advokat.

– Jag kan inte släppa några uppgifter alls. Man kan ju inte heller utesluta att det finns andra inblandade. Det är mycket vi måste kolla och utredningen är bara i sin linda, säger Lars Franzell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg