En gripen och en till sjukhus efter bråk vid skola

En tonårsflicka greps av polisen och en flicka blev skjutsad till sjukhus efter ett bråk vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna på måndagseftermiddagen.

5 september 2016 15:02

Enligt polisen ska flera personer ha larmat om att det var bråk både i och utanför skolan på måndagen. Enligt de första uppgifterna till polisen ska flera ungdomar ha slagits med varandra. Polisen ska bland annat ha fått in samtal om att det rörde sig om ett knivslagsmål i Kronskogen bakom skolbyggnaden, men då polisen kom fram till platsen fanns det inget som tydde på att några knivar använts.

– Det är ännu väldigt oklart vad som hänt. Det ska ha varit någon form av tumult, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Enligt Rekarnegymnasiets rektor Jens Axdorph ägde inte tumultet rum på skolområdet utan i skogen bakom förskolan vid Krongatan.

Polisen uppger att en flicka har påträffats med skador i ansiktet efter slag och sparkar. Hon fick skjuts till sjukhuset av en polispatrull. En annan flicka greps av polisen misstänkt för misshandel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa