Räddningsaktion startar för att rädda katthemmet i Kälby

Nedläggningshotet vilar tungt över Eskilstunas katthem i Kälby. Djurskyddets tillgångar räcker i bästa fall året ut, om det inte inom de närmaste månaderna strömmar in bidrag på bortåt en halv miljon kan verksamheten inte räddas.

1 juni 2010 15:16

- Det är tungt just nu men vi har inte gett upp. I stället startar en räddningsaktion för att om möjligt få in de pengar som är nödvändiga, förklarar Djurskyddets ordförande Christer Luthman.

- Med all kraft ska vi försöka rädda oss ur den här krisen också, säger han och berättar om den intensiva jakten som inleddes för några dagar sedan.

Programmet är ambitiöst och hoppet om människors deltagande och vilja att dra sitt strå till stacken är trots allt starkt.

- Fjolårets underskott på grund av flera olyckliga omständigheter och lågkonjunkturen har tärt på våra tillgångar. Nu är det vårt mål att kämpa för att återupprätta dem, verksamheten behöver snara och gärna också rejäla tillskott.

Donatorer och sponsorer ska aktivt bearbetas. Dessutom ska sms-gåvor, fler insamlingsbössor, boxfaddrar, medlemsvärvning och gåvokortsförsäljning ge betydande tillskott. Vidare ämnar Djurskyddet söka kommunalt bidrag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa