Fängelse för två HA-medlemmar

Två medlemmar i Hells Angels, en 28-åring som utpekats som president i klubben och en 31-åring, döms till fängelse av Eskilstuna tingsrätt. Det meddelades i en dom i dag.

27 augusti 2010 15:49

28-åringen döms till fängelse i ett år för försök till grov utpressning, medan 31-åringen döms till en månads fängelse för medhjälp till samma brott.

Det var den 16 juli i år som Hells Angels-presidenten hämtade med en man till Hells Angels klubblokaler i Eskilstuna. Mannen hade tidigare bett om hjälp med beskydd av klubben och nu skulle saken diskuteras. Men i stället för prat blev det misshandel och hot berättade mannen under rättegången. 28-åringen slog honom blodig och hotade att köra upp en lödkolv i hans bak och man rullade ut plast på golvet för att skydda det mot mannens blod. Samtidigt letade man efter olika sätt att sälja hans bil och båt för att få loss 300 000 kronor som ansågs vara hans skuld till klubben. Hells Angels-medlemmarna nekade under rättegången till alla anklagelser och menade att man bara hade pratat och därefter skjutsat hem mannen.

Eskilstuna tingsrätt väljer dock att tro mer på den drabbade mannen, målsägaren, än Hells Angels-medlemmarna. Hans berättelse vinner dessutom stöd i bevisningen, konstaterar rätten. Han har krävts på betydande belopp, hållits kvar i Hells Angels klubblokal under en längre tid och inte haft någon möjlighet att försvara sig. Därför döms också 28-åringen till ett års fängelse för försök till grov utpressning. 31-åringen döms för medhjälp till försök till grov utpressning. Straff: en månads fängelse. Men eftersom 31-åringen redan har suttit anhållen och häktad från den 16 juli fram till den 20 augusti har han redan avtjänat sitt straff, skriver tingrätten i domen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa