Webb-tv: Statsministern om jobben i Eskilstuna

Statsminister Fredrik Reinfeldt säger sig vilja lära känna det unga Sverige. Av den anledningen besökte han i dag en grupp ungdomar på Skiftinges allaktivitetshus Palatzet. (Uppdaterad 15.24)

2 mars 2011 10:29

Reinfeldt med följe skred in på Palatzet vid exakt utsatt tid klockan 10. Ungdomarna tystnade hastigt och en kopp kaffe ställdes fram till Moderatledaren – sedan var samtalet med landets unga igång.

En aning stelt till en början, men ganska snart lättsamt och avslappnat.

Var det svårt att söka till gymnasiet, frågade statsministern de yngsta i gruppen. Jo, rätt så svårt, svarade niorna som precis gjort sina val.

- Jag vet ju hur det kan vara eftersom jag har en son i den åldern. Det finns väldigt mycket att välja mellan, sade Fredrik Reinfeldt.

Därefter gled samtalen över till världspolitik och oroligheterna i Nordafrika. Det framkom tydligt att flera av dem följer händelseutvecklingen i arabvärlden.

- Jag tror det är konflikt i många arabländer eftersom man blandar in religion i politiken hela tiden, sade en tjej och fick medhåll av Reinfeldt.

I slutet kom samtalet att fokusera på vad det innebär att känna sig svensk och Sverigedemokraternas framgångar i höstens val.

Efteråt kommenterade han diskussionerna:

- Här har vi på bara en timme fått en mängd ord och beskrivningar från de här ungdomarna. Jag tror, att om jag har förmåga att lyssna till detta, så gör det mig kunnigare om Sverige och känslorna som finns i det här landet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa