Åtalas för stöldräd i bostäder och bilar

Två unga män, en 18-åring boende på ett ungdomshem i Fagersta och en 17-åring bosatt i Eskilstuna har åtalats för flera fall av stölder, alternativt häleri och narkotikabrott. Vissa av brotten misstänks männen ha gjort tillsammans, andra åtalas de för enskilt.

7 mars 2011 17:23

En av åtalspunkterna gäller en grov stöld i en sommarstuga i Blåhäll i Ärla mellan den 10 och 11 juli förra sommaren. Enligt åklagaren ska männen genom att krossa en fönsterruta i stugan ha tagit sig in och därefter ha stulit ett luftgevär med ammunition, dvd-filmer, ficklampor, en fiskekniv, choklad, en pannlampa och en slipmaskin. Brottet rubriceras som grovt eftersom det handlar om ett intrång i någon annans bostad.

Vid samma tidpunkt ska 18-åringen från en altan på Parkvägen ha tagit en kikare, en väska med en kamera, solglasögon, klocka, kompass, kläder och annat.

Mellan den 8 och 11 juli misstänks männen ha krossat en ruta till en personbil som stod parkerad på Odlarvägen och ha tagit en bilstereo, verktygslåda och annat. En kvinna bosatt vid Hagnestahill ska också ha fått besök av männen i sin bostad, vid samma tidpunkt. Värden för 61 000 kronor försvann från hennes hem. Smycken, bestick, kamera, kikare, fotoram, kläder, cykel, plånbok, pass och parfym hör till det som stulits från kvinnans bostad. Båda männen åtalas också för narkotikabrott eftersom provtagning i juli förra sommaren ska ha visat att de varit narkotikapåverkade.

18-åringen ska av åtalet att döma inte heller ha varit glad när han hamnade på polisstationen i Eskilstuna. Han åtalas samtidigt för två fall av skadegörelse inne på arresten.

När det gäller de andra brotten som 18-åringen och 17-åringen åtalas för så erkänner de vissa punkter delvis, men nekar till det mesta – eller minns inget av händelserna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa