26-årig man dömd – skickade penisbild till kvinna på Snapchat

Den 21-åriga kvinnan kände sig kränkt och frustrerad när hon plötsligt fick en bild på en penis skickad till sig på Snapchat. När nästa bild kom tog hon fram sin surfplatta och filmade när hon öppnade den. Nu har mannen som skickade penisbilden fått sin dom av Eskilstuna tingsrätt.

20 februari 2018 12:11

Det var en fredagskväll i september förra året som den 21-åriga kvinnan och den 26-årige mannen hade kontakt på Snapchat. De känner varandra sedan tidigare, men har inte någon nära relation.

Enligt kvinnan var konversationen oskyldig tills 26-åringen började fråga efter ”mysiga” bilder på henne. Hon svarade att hon inte ville skicka några sådana. Då ska mannen i stället ha börjat skicka bilder på sig själv. Först i bar överkropp och sedan en bild där hon tydligt kunde se hans penis.

‒Jag blev frustrerad och kände att han inte accepterade mitt nej. Jag kände mig kränkt sexuellt, har hon berättat för polisens förhörsledare.

När nästa meddelande kom tog hon på vinst och förlust fram sin surfplatta och filmade mobilen när hon öppnade meddelandet. Det innehöll ytterligare en penisbild.

Kvinnan sparade filmen och gjorde en polisanmälan. Filmen blev en del av bevisningen mot mannen, som först nekade till brott.

Han menade att kvinnan av någon anledning verkade försöka sätta dit honom för något han inte gjort. När förhörsledaren visade filmen för honom, medgav han att det var hans penis på bilden. Men då ville han inte gå med på att han gjort något brottsligt, en ståndpunkt som han alltså ska ha ändrat senare.

När mannen hade åtalats för sexuellt ofredande valde han att erkänna. Därför avgjorde tingsrätten också fallet och meddelade dom utan att det hölls någon rättegång. Men tingsrätten konstaterar i domen att eftersom mannen erkänt och eftersom hans erkännande vinner stöd i den övriga utredningen, är åtalet styrkt så som åklagaren har hävdat.

Påföljd: 40 dagsböter á 300 kronor, totalt 12 000 kronor.

26-åringen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa