10 profiler – det äter vi när vi är i stan

Tio Eskilstunaprofiler ger förslag på restauranger och maträtter för de som återvänder till stan nu kring hemvändarhelgen. De fick frågan vilken restaurang de helst går till i Eskilstuna, vilken maträtt de helst tar på menyn, och varför just den rätten är så himla god.

Jonna Adlerteg.

Jonna Adlerteg.

Foto: Fanny Juhlin

Eskilstuna2023-12-25 10:06
undefined
Jonna Adlerteg.

Jonna Adlerteg, 28, tidigare gymnast

– Jag gillar Mocca Deli och där äter jag alltid falafelsallad.

undefined
Christer Lindarw.

Christer Lindarw, 70, artist

– Jag går inte ut så ofta och äter när jag är i Eskilstuna. Det blir mer middagar med släkten. Men ibland köper jag hem nåt snabbt och enkelt. Då blir det oftast från “Spicy Hot” vid Fristadstorget. Det blir antingen kyckling i rödcurry eller kyckling med basilika och chili.

undefined
Jacqueline Cabaj Awad.

Jacqueline Cabaj Awad, 27, tennisspelare

– Jag brukar inte gå ut på restaurang i Eskilstuna då jag reser och är borta mycket. När jag väl är hemma blir det hemlagat. Har tyvärr ingen bra koll mer än att Grappa är populärt.

undefined
Marianne Holmberg.

Marianne Holmberg, 42, stylist

– Mocca Deli, både till lunch och efter jobbet. Det finns allt möjligt där. Avocadotoast med ägg, den är himla god, den känns lite “Stockholm”. Det är ett enkelt tilltugg.

undefined
Mattias Zachrisson.

Mattias “Zacke” Zachrisson, 33, tidigare handbollsspelare

– Jag lagar mest mat hemma. Men kul med lite nytt så nu går man helst till Kasai, men oftast om man köper “snabbmat” blir det Spicy Hot på Västerleden innan man åker till jobbet i Västerås. 24 med kyckling, styrka 2. Överlägset den godaste snabbmaten man kan få tag i. På Kasai har jag testat det mesta, att dela på massa smårätter skulle jag rekommendera. Det är trevligt med smårätter.

undefined
Deisi da Silva Rudén.

Deisi da Silva Rudén, 45, Robinsondeltagare

– Min och familjens favoritrestaurang i Eskilstuna är Papas Tapas. Vi älskar alla smårätter och “Gambas Tigres Grandes” är min favorit från deras meny.

undefined
Anno Eriksson.

Anno Eriksson, 42, livsstilscoach

– Jag är väldigt sällan ute och käkar nu, men de gånger det har blivit av har jag gått till Kalas. Jag är en sån som splittar när jag går med en vän. Vi tar två rätter, ofta en pasta och en pizza och sen delar vi på den. Tryffelpastan är god, och vad jag beställer för pizza beror på vad jag är sugen på.

undefined
Jimmy Jansson.

Jimmy Jansson, 45, kommunalpolitiker

– Jag vill i min roll inte göra reklam för någon särskild. Visst har jag favoriter. Men vi har numera många trevliga restauranger i Eskilstuna. I Munktellstaden eller på andra platser. Men flera bra ställen ligger också nära Fristadstorget. Jag gynnar gärna centrum. Flatbread, chèvresallad eller en Poké bowl med lax har störst sannolikhet att bli beställda.

undefined
Jimmy Jansson.

Jimmy Jansson, 47, tidigare handbollsspelare

– Det händer inte så ofta att jag går ut och äter, men jag skulle nog välja Kalas. Skulle välja oxfilépastan och ett glas rött. Varför? Jo, väldigt gott!

undefined
Eric Johansson.

Eric Johansson, 24, handbollsspelare i THW Kiel

– Jag går till Chop chop och tar kokt ris, spicy chicken och yakiniku. Det är väldigt gott och finns ingen annanstans än på Chop chop, plus att jag gillar asiatiskt väldigt mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!