Två kockar har anställts och ny serveringspersonal är rekryterad. Från och med den här säsongen har Mälarbadens golfklubb bildat ett nytt bolag som ska sköta verksamhetens restaurang, Brasserie Mälarbaden.
– Vi måste ha haft minst tio olika aktörer som drivit vår restaurang sedan starten för 31 år sedan – och det med blandad framgång, säger Tomas Öström diplomatiskt.
Beslutet att själva driva brasseriet grundar sig i att klubben vill få bättre – och tydligare kontinuitet i verksamheten.
Harriet Bergström, ordförande i det nybildade restaurangbolaget, hoppas och tror att satsningen ska slå väl ut.
– Vi kommer att ha öppet varenda veckodag under säsongen och gästerna ska känna igen sig. Vi vill att restaurangen ska bli något av en kvarterskrog och en mötesplats för såväl boende i Mälarbaden som för våra golfare, säger hon och fortsätter:
– Ta bara en titt på utsikten – den är svårslagen, säger hon och nickar ut över Mälarens spegelblanka vattenyta.
Restaurangen har 90 sittplatser inomhus och lika många på den stora uteserveringen som följer med runt klubbhuset.
Ann-Lis Carlsson, med lång erfarenhet från restaurangbranschen, är Brasserie Mälarbadens nya kökschef och ett välbekant ansikte för många gäster.
– Jag var här för tio år sedan och det finns flera bra saker att ta vara på – och andra att utveckla. Vi kommer att servera husmanskost som dagens på vardagar och erbjuda à la carte som bar- och kvällsmeny.
Hon lovar också nybakat mat- och fikabröd varje dag, med möjlighet för kunderna att lägga egna beställningar.
– Vi kommer bland annat att ha pizzakvällar på torsdagar och erbjuda traditionell söndagsmiddag, som stek – något vi tror kommer gillas av våra lite mer seniora gäster, säger Ann-Lis Carlsson.
Brasserie Mälarbaden ska i den nya regin också bredda repertoaren och satsa på catering.
– Där finns det en jättestor efterfrågan och vi kommer rikta in oss på såväl födelsedagar som konferenser, fester och studentfirande.
Golfklubben hade först tänkt att öppna restaurangen till Valborg, men nu ser säsongspremiären ut att bli några dagar tidigare.
– Vi har vår traditionsenliga flaggtävling den 27 april och nu har vi bestämt att det även är ett bra tillfälle att öppna brasseriet, säger Tomas Öström.