De serverade 4 225 rätter under veckans fester

Cateringentreprenören och krögaren Carina Lewin, 56, hyllar sina anställda efter att ha klarat vad hon beskriver som den tuffaste veckan i sitt arbetsliv. "Framtiden känns ljus igen, men det vi gjorde var faktiskt ganska omänskligt", säger hon.

Carina Lewin driver, tillsammans med maken Johan, lunchrestaurangen P2 men försörjer sig till stor del på cateringuppdrag.

Carina Lewin driver, tillsammans med maken Johan, lunchrestaurangen P2 men försörjer sig till stor del på cateringuppdrag.

Foto: Niclas Persson/TT

Eskilstuna2022-04-25 17:43

Näringslivseventet EN22, fyra heldagskonferenser med tillhörande middagssittningar och dubbla tjänsteårsfester för Volvo Construction Equipment (VCE). Allt stod på veckoschemat när Carina Lewin satte på sig förklädet i tisdags. 83 arbetstimmar och 4 225 serverade tallrikar senare hyllar hon sin personalstyrka på Facebook.

– VILKET DJÄKLA TEAM vi är. Älskar er!, skriver företagsledaren.

Carina Lewins företag fyllde 30 år i mars 2020 – samma månad som hon stod med 600 trerätterskuvert på väg mot Stiga sports när det årets näringslivsdag plötsligt fick ställas in. Att hennes bransch var i kris blev snabbt ett faktum.

– Vad skulle vi göra med all mat och all personal? Vi fick skänka bort så mycket vi kunde. Men två år senare är trycket på fest och konferens högre än någonsin – och det här blev något av en revansch, säger hon och refererar till den intensiva arbetsveckan.

Hur många var ni som jobbade egentligen?

– På Stiga var vi 32 personer, med sex kockar inräknade, och serverade 560 personer tre gånger om. Vi är ett otroligt team, men det är klart att det handlar om ledarskap också. Jag fick mycket beröm för min arbetsledning från vänner och bekanta som var där. Det är verkligen sånt man går igång på.

Carina Lewin beskriver en hektisk, men energigivande, chefstillvaro.

– Jag gör allt från att skriva offerter till att göra mackor, möblera och duka. Vid sådana här middagar kan jag hjälpa till i köket. Det är högt och lågt överallt, men framför allt måste man entusiasmera alla medarbetare – man laddar upp nästan som för en match, och tiden har bara flugit iväg. Vid ett tillfälle räknade jag på hur många timmar jag gjort och tänkte "varför är jag inte trött?". Men svaret på den frågan är så enkelt: nöjda gäster och medarbetare ger energi. Det är fantastiskt roligt och jag är så stolt över alla.

Och chefen verkar inte ha varit ensam om energin – när arbetsveckan var slut på natten mot lördagen passade teamet, som har ett ålderspann mellan 17 och 60 år, på att ta sig en välförtjänt after work.

– Vi satt där och pratade till halv fem och alla var så höga över att vi hade lyckats. Man vill inte jinxa det innan veckan är slut, men när det väl var klart kändes det som att ha vunnit SM-guld. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!