Det var den 9 januari i år, tidig kväll, mörker och lite regn.
Kvinnan satte sig i bilen vid sitt hem för att köra en dryg mil till Tuna park.
När hon väl parkerade på köpcentrumets parkering var hon "förföljd" av två oroliga bilister som båda hade reagerat på kvinnans körning, larmat polisen och kört efter henne.
Polis var snabbt på plats och kvinnan fick blåsa i sållningsinstrumentet Dräger.
Alkoholtestet var negativt. Det var även vittnesmålen.
Två vittnen berättade att kvinnans bil vinglat kraftigt över vägbanan, att hastigheten överlag varit låg och växlande och att bilen varit mycket nära att kollidera med minst två lastbilar då den styrts över i mötande körbana. Färden hade även gått över någon refug och vid ett tillfälle var bilen på väg ner i diket.
När poliserna bad henne att beskriva körningen svarade hon med förvåning:
"Jag bara körde, det är väl inget att berätta".
Kvinnan tyckte att vittnesberättelserna lät "konstiga". Själv hade hon inte märkt något avvikande.
Kvinnans körkort omhändertogs direkt och hon delgavs misstanke om vårdslöshet i trafik.
I ett uppföljande förhör en dryg månad senare berättade kvinnan att hon hade ramlat tidigare den aktuella dagen, och fått en hjärnskakning. I övrigt beskrev sig kvinnan som frisk och hon förnekade brott.
Ärendet ledde inte till någon rättegång utan till ett strafföreläggande från åklagare.
Kvinnan fälls för vårdslöshet i trafik och döms till 40 dagsböter á 150 kronor, totalt 6 000 kronor.
Vad som händer med kvinnans körkort avgörs av Transportstyrelsen.
Transportstyrelsen har sammanställt ett häfte som riktar sig till närstående till äldre bilförare "Äldre och bilkörning – Information och vägledning för närstående".
Ur broschyren: "Ser du tecken på att din närstående inte beter sig som vanligt är det bra att ta upp dina funderingar med läkare".
Där står också att det "vid normalt åldrande egentligen bara är påverkan på synen som har betydelse för trafiksäkerheten. Övriga förhållanden, som minskad reaktionssnabbhet och ökad stelhet, har mindre betydelse för lämpligheten att köra bil eftersom körerfarenhet, insikt och omdöme ofta uppväger detta".
Förare över 75 år har, enligt Transportstyrelsen, en 2,5 gånger högre risk att skadas eller dödas vid trafikolycka jämfört med åldersgruppen 30–70 år, om man ser till körsträcka.