Tidningen skrev i somras om att restaurangen Texas Longhorn i Eskilstuna var till salu.
Den 10 november lämnade entreprenören Ali Kanat kedjan och veckan efter plockades skyltarna ner.
Nu berättar han varför.
– Vi har gått ur kedjan, den var lite för dyr och hajpad för att fungera i Eskilstuna, säger Ali Kanat och tillägger:
– Vi tvingades inte att stänga, det var ett eget beslut. Jag har fått kommentarer där folk tror att jag flytt och lämnat allt, men jag har varit på en välförtjänt semester och är tillbaka nu.
Ni öppnade i slutet av mars 2023, vad var det som gick fel?
– Branschen har varit väldigt hårt ansatt de senaste två åren. När inte luncherna funkade här så omförhandlade jag hyran med hyresvärden och jag omförhandlade även flera andra avtal för att få ekonomin att gå runt. I samråd med kedjan blev det till sist så att jag gick ur, det var ett gemensamt beslut med Texas Longhorns ledning.
En av förklaringarna är också den höga inflationen och stigande räntor som lett till att folk har mindre pengar kvar i plånboken, tror Ali Kanat.
– Eskilstuna var inte redo för en sådan kvällsrestaurang, med den kvalitén på maten och priset efter det. Man kan inte leva på att bara ha gäster på fredags- och lördagskvällar. Snittnotan är för hög för Eskilstuna, det är en bra summering.
Men att stänga eller sälja en restaurang är inget nytt fenomen för Ali Kanat.
På nio år har han öppnat lika många restauranger – men också lika snabbt lämnat dem.
Kanat är 35 år ung men när han pratar kan man tro att han jobbat 35 år i branschen.
– Familjen har alltid varit aktiv i restaurangbranschen, där har du svaret. Och jag har alltid varit den som haft idéer hela tiden, jag är påhittig och sköter allting omkring restaurangerna. I familjen är det tjejerna som sköter ekonomin och bolaget, de gillar inte alltid mina påhitt men går oftast med på det till slut, haha.
Den första restaurangen som familjen startade upp var Casa Nostra Tunafors år 2015. Sedan dess har han startat ytterligare sju restauranger.
I dag driver Ali Kanat själv ingen av dem och han förklarar det med att han alltid har många idéer i huvudet.
– Casa nostra Kjula, Aqua vinnetto, Smash it sportbar och Gammaldags är familjära restauranger, alltså de ägs av någon i familjen nu. Övriga restauranger har vi sålt varefter det visats intresse för dem. Min filosofi är så här: Starta upp, få restaurangerna att fungera och sen gå vidare med ett nytt projekt.
Efter stängningen av Texas Longhorn öppnar han i stället Gammaldags – med satsning på svensk husmanskost – i samma lokaler.
Planerna på den nya krogen har funnits parallellt med stängningen av den tidigare restaurangen.
– När jag började i branschen för länge sen var det många äldre som tyckte att jag inte hade riktig mat när jag sålde pizza och pasta, då förstod jag inte vad de menade. Men nu när man har blivit äldre förstår jag, det är en helt annan grej, man blir glad när man äter husmanskost.
Kanat visar runt i restaurangen och förklarar att alla möbler och inredning kommer från familjen. Dessutom finns ett "vardagsrum" med bland annat flipperspel och ett biljardbord.
Med nyöppningen håller Ali Kanat också i trenden med en ny restaurang om året.
Det som skiljer sig mest från familjens tidigare restauranger är att han själv inte ska stå i köket längre.
– Nu ska jag vårda kunderna och visa mig i restaurangen. Många vill se ansiktet bakom restaurangen och nu blir det så.