Allt fler läser Eskilstuna-Kuriren

Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning har ökat i räckvidd senaste året. Inte mindre än 75 000 personer når oss varje dag. Det visar färska siffror.

"En fantastisk utveckling i räckvidd", säger Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning om de nya siffrorna från Orvesto.

"En fantastisk utveckling i räckvidd", säger Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning om de nya siffrorna från Orvesto.

Foto: Eskilstuna-Kuriren/Strengnäs Tidning

Eskilstuna2023-03-15 17:58

Under onsdagen kom Kantar Sifos senaste Orvesto-rapport som redovisar räckvidden för olika dagstidningar och tidskrifter i Sverige.

Med räckvidd menas hur många som tar del av tidningarnas innehåll, både i pappersform och digitalt. Siffrorna bygger alltså inte enbart på prenumeranter utan även på dem som nås av tidningen på jobbet, hos frisören, hemma hos grannen och så vidare.

Siffrorna för 2022 visar att Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning ökade sin räckvidd både i print och digitalt jämfört med året innan. Störst ökning har skett digitalt där räckvidden har växt med 18,9 procent på ett år, från 37 000 digitala läsare varje dag 2021 till 44 000 2022.

– Det är en fantastisk utveckling och betyder att 308 000 personer når oss digitalt varje vecka, säger Eva Burman, chefredaktör för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning.

– Dessutom har vi drygt en miljon sidvisningar digitalt i veckan, eftersom varje läsare läser flera artiklar, ofta flera gånger per dag, fortsätter hon.

Även räckvidden för print ökade i fjol, om än i lite blygsammare takt. Den totala räckvidden för Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning ligger i nuläget på 75 000 personer per dag. Det kan jämföras med 85 000 personer för fem år sedan.

– Då var det fler som läste papperstidningen. Alla lokaltidningar har tappat i print under lång tid. Men att utvecklingen på print är positiv som nu har jag inte sett på länge, säger Eva Burman.

Chefredaktör Eva Burman
Chefredaktör Eva Burman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!