Smygpremiären avklarades i onsdags och när Camilla Delac och utbildningsansvarige Marie de Colli bjuder in till rundvandring står surikaterna passande nog i givakt.
– Vi är jätteredo, skrattar Camilla Delac och stannar till på Lilla Zoo, som efter förra årets utbyggnad är tre fotbollsplaner stor.
– I år kommer vi att ha en husdjursskola där barnen får tips om hur man kan få sina egna husdjur att må ännu bättre.
– Vi behöver lära oss tolka djurens språk så att vi bemöter dem på ett bra sätt, säger Marie de Colli och förser de belgiska jättekaninerna med sallad.
Majoriteten av Parken Zoos djur ingår i bevarandeprogram. Marie de Colli förklarar att djurparksdjuren även fungerar som ambassadörer för sina vilda släktingar. Lemurerna, uttrarna och kamelerna är alla utrotningshotade.
– Det krävs enorma globala satsningar. Vårt lokala projekt, Eco friends, miljöutbildar skolklasser. Människors engagemang när de besöker en djurpark behövs för att bevara de hotade arterna. Det ger mig hopp inför framtiden.
Djurvårdaren Emmy Johansson tar emot vid nästa anhalt - kamelerna. Hon berättar att Svante, 2 månader, gillar att testa gränser.
– Det är lite som treårstrots, fast hos en kamel.
Hos uttrarna blir det inget besök. De är känsliga och behöver vara ifred när de får ungar.
– De visar själva när de vill visa sig, men någon gång under säsongen blir det i alla fall, säger Marie de Colli.
Ringsvanslemurerna är desto mer obrydda. Den ännu inte namngivna, sju veckor gamla ungen, sitter tryggt fastnaglad på mamma Toves rygg.
– Den har otroliga gripreflexter trots att den är så liten, berättar djurvårdaren Eli Berglund.
Ringvansarna är vana vid besökare. Trots att Kurirens utsände inte har några maskrosor att locka med tas de flesta bilder med en lemur på ryggen. Så fort solen tittar fram får de annat att tänka på. Då intas en bekväm yogaliknande position.
– Ja, de solar! Någon fällde kommentaren manspreading, skrattar Marie de Colli.