Mälarplast, med 30 anställda och närmare 60 miljoner i omsättning, är en komplett leverantör av plasttekniska lösningar som har såväl stora industrikoncerner som mindre ensamföretagare i kundregistret.
– Vi har en bra bredd och inte är inte så känsliga för konjunktursvängningar. Det gör oss till ett stabilt bolag och vi har aldrig haft röda siffror i bokföringen, säger Peter Wall.
– Det ska medges att covidpandemin varit utmanande. Vi har flera stora kunder i flyg- och restaurangbranschen, men lyckades tack vare nya marknader ändå öka omsättningen i fjol.
Det var Peters pappa, Bengt Wall, som köpte inkråmet i Mälarplast 1986 och i samband med det flyttade också familjen från Uppland till Eskilstuna.
– På den tiden fanns även fläktbolaget Pax i familjens ägo och det var en stor anledning till köpet av Mälarplast. Pax var en verksamhet som krävde plast – mycket plast, säger Peter Wall.
Bengt Wall, som i år fyller 80, är fortfarande engagerad i bolaget genom sin roll som styrelseordförande.
– Vi bollar regelbundet idéer med varandra.
Peter Wall började med att sommarjobba i familjeföretaget redan som tonåring.
– Det blev en hel del städa och sopa golv i början och jag har nog gjort det mesta här. På den tiden var vi ett ganska litet företag med sex medarbetare och några få stamkunder. Det har hänt en del sedan dess.
– Vi har gjort en fin resa från trånga lokaler på Björksgatan, med många manuella arbetsmoment, till luftiga lokaler i Vilsta med automatiserat produktion och en betydande arbetsstyrka. Det känns bra att titta i backspegeln.
Då även bolaget August Lundh AB, som ingår i Peter Walls företagsgrupp, fyllde 100 under 2021 är siktet inställt på en 200-årsfest.
– Ja, jag är jämngammal med Mälarplast och det känns som ett bra läge att ställa till med ett riktigt firande.
Hur ser framtidsutsikterna ut?
– Vi har expanderat kraftigt de senaste fem åren och förvärvade ett bolag 2015. Vår målsättning är att omsätta 80–100 miljoner inom fem år – men det behöver inte stanna där. Vi har en maskinpark med nödvändig kapacitet och det skulle fungera genom att gå upp på treskift.
– För att lyckas är vi dock i behov av mer utrymme, framförallt till lager och vi har en dialog med kommunen om detta. Vi vill gärna bli kvar i Vilsta och Eskilstuna, säger Peter Wall.