Bageribråk urartade i knivskärning

En 40-årig Eskilstunabo åtalas för grov misshandel efter att ha knivhuggit en man han var bekant och hade en dispyt med. Orsaken till attacken ska ha varit affärsrelaterad och att den ene tagit brödkunder av sin konkurrent.

Två knivar beslagtog i en husrannsakan på den misstänktes arbetsplats och gatan utanför bar tydliga blodspår.

Två knivar beslagtog i en husrannsakan på den misstänktes arbetsplats och gatan utanför bar tydliga blodspår.

Foto: Polisen

Eskilstuna2024-06-15 05:05

Det var i slutet av september 2022 som osämjan mellan de två männen utvecklade sig till en blodig sammandrabbning – med flera vittnen – i Eskilstuna.

Målsägande, som är känner den misstänkte, har berättat att han kontaktat 40-åringen tidigare samma dag och att denne uppmanade honom att komma till hans bageri. Hans bror är också bagare och han var arg över att 40-åringen delat ut bröd till hans dennes kunder.

Väl parkerad, men innan han hunnit kliva ur, kom 40-åringen fram med en kniv i handen och försökte ta sig in i bilen. Det gick så där, men från baksätet och genom sidorutan lyckades den misstänkte utdela flera knivhugg mot mannens huvud. 

Då han vände sig bort och krängde med kroppen blev han istället huggen i benet, vilket resulterade i ett större sår. Vi det laget hade det samlats flera människor på gatan och en av dessa körde den kraftigt blödande mannen till akuten.

Brottsrubriceringen var inledningsvis försök till mord, men har senare ändrats till grov misshandel.

Polisen har hört flera personer som blivit vittnen till attacken, men ingen av dessa har varit vidare pigga på att komma ihåg eller lämna någon mer detaljerad redogörelse.

40-åringen dök senare självmant upp hos polisen, men har hela tiden hävdat att han själv varit offret. Han har nekat till brott och har sagt att han blivit hotad till livet och pressad på pengar av den knivskurne och dennes bekanta för att han tagit deras kunder. Han säger också att den person som påstått sig blivit skadad knivhuggit sig själv.

Den misstänkte har sagt att han själv blivit attackerad och misshandlad vid fem tillfällen av målsägande, och att han blivit förbjuden att driva sitt bageri.

Polisen, som tidigare tvingats bryta sig in för att göra husrannsakan i den misstänktes bageri, sökte efter denna händelse på nytt igenom lokalerna. Vid den senaste husrannsakan togs bland annat två knivar i beslag, varav en av dessa var undangömd. På en av knivarna som senare undersöktes påträffades blod på bladet.

Detta är något som 40-åringen sagt att han inte har något med att göra och att kniven kan ha planterats där av målsägande.

Åklagaren har även gjort ett särskilt yrkande om utvisning med förbud för 40-åringen att återvända till riket inom tio år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!