Beatrix Rosendal blir platschef för Sundbyholms gästhamn

Sundbyholms gästhamn har anställt Beatrix Rosendal som platschef. Hon ska avlasta ägarna Helena Pagoldh och Ulrica Sjöberg så att de kan fokusera mer på att utveckla företaget.

Eskilstuna2016-04-15 08:58

Beatrix Rosendal tillträdde sin tjänst om platschef för Sundbyholms gästhamn den 2 april.

– Det här är verkligen en pärla som ligger vid vattnet. Det finns så otroligt mycket mer att ge från allas vår sida här ute. Jag hoppas att vi kan utveckla den här till att bli den absolut naturligaste mötespunkten här ute även vintertid och höst, säger hon.

Helena Pagoldh och Ulrica Sjöberg tog över Sundbyholms gästhamn 2008. Sedan dess har de successivt ökat omsättningen och utvecklat utbudet med restaurang, uthyrning av bastu, bryggflottar och Tegelslagarstugan. Drift och administration har tagit allt mer av ägarnas tid i anspråk.

– Med Beatrix som platschef får vi mer tid till strategiska beslut och kraft nog att genomföra dem. Vi kom till en punkt där vi stod still i utvecklingen och vi behövde satsa för att kunna ta företaget vidare till nästa steg. Med Beatrix kompetens och ett par nya ögon i verksamheten kommer vi att bli ännu starkare, säger Helena Pagoldh, ägare Sundbyholms gästhamn.

Beatrix Rosendal har jobbat tolv år på Parken Zoo. Under de senaste två åren har hon varit områdeschef för restaurangerna.

– Jag tar med mig det här med projektledning och att hålla många bollar i luften. Parken Zoo har också en säsongsverksamhet där man verkligen behöver titta på personal och bemanning.

Kan du säga något om vad du har för idéer med det här jobbet?

– Det vi ska titta på är att få en bättre struktur på personal. Exempelvis har vi redan anställt en kock så att vi får ett bättre flöde i köket. Vi tittar på om vi kan utveckla verksamheten, förhoppningsvis tillsammans med kommunen. Vi tittar på om man kan ha skridskor på vintern och andra skojiga saker.

Inför sommaren har köket renoverats för att skapa bättre logistik, vilket ska ge snabbare hantering och större variation på menyn.

Målet är att förlänga säsongen för att skapa fler möjligheter till intäkter under en längre period. Sommarens målgrupp är främst privatpersoner. Under övriga delar av året finns utrymme att fokusera på företag.

– Vi kan jobba mer med företag och visa att vi har en fantastiskt inspirerande miljö. Jag ser att vi ska kunna utveckla det till att vara mer en året runt-verksamhet, säger Beatrix Rosendal.

Med restaurangens uterum finns möjlighet för möten och samlingar även under vinterhalvåret med ett utbud av aktiviteter nära till hands.

– Vi tittar på vad vi kan erbjuda årstidsmässigt och hur vi verkligen kan använda de här lokalerna till bland annat cateringverksamhet och bokningar, säger Beatrix Rosendal.

Hon menar att Sundbyholms gästhamn har en stor utvecklingspotential.

– Det känns otroligt roligt att börja som platschef och jag ser fram emot att få arbeta i en så vacker miljö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om