Vilket budskap är ditt viktigaste?
– Att vi vuxna är viktiga på nätet också. Vi både kan, vill och vågar. Det är inte så farligt att vara lite nyfikna. Bästa guiderna har ni hemma - era barn. Börjar man intressera sig tidigt så vill de gärna visa exempelvis vad de spelar eller är inne på för sidor.
Vad kan man göra om ens barn blir kränkt på nätet?
– Om barnet har blivit utsatt sexuellt eller för grovt förtal kan det vara svårt att ta till sig. Vad gör jag då? Det kanske inte krävs mer än att man lyssnar och inte kör med pekpinnar. Man kan bekräfta att det låter jättejobbigt och fråga om det är något man kan göra. Bara att veta att en vuxen vet kan vara jätteskönt.
– Det unga efterfrågar är att någon bryr sig när man mår dåligt. Föräldrar är snabba att trösta om det går dåligt exempelvis på fotbollsplanen, men inte när saker händer på nätet.
Och hur gör vi om våra barn kränker andra?
– Återigen - vi vuxna måste vara mer på och ta en föräldraroll där vi markerar att det inte är okej. Skolan är också viktig här.
– Jag tycker att man kan börja redan på förskolan om det blir för mycket pajkastning redan i sandlådan. Och skolpersonal har ett jätteansvar att verkligen säga ifrån.
– Om en vuxen har markerat att något inte är okej kan det kännas skönt för den utsatta att en vuxen såg. Och nästa gång kanske barnet går till den, säger Ing-Mari Larsson.