Taket är bytt, huset är målat och köket är nyrenoverat.Tack vare det nya köket kommer nu både öl- och matservering att ske inne i byggnaden. Dessutom har ett trädäck byggts ut ned mot vattnet, där servering kommer att ske genom en lucka.
– Det känns jätteskönt, vi är förväntansfulla och tror att det här kommer att bli jättebra, säger Mikael Örn, Eskilstuna ölkultur.
Vad kommer ni att bjuda på?
– Vi kommer att köra våra populära pizzor som vi har haft tidigare, sen kommer vi att jobba med bakad potatis och så har vi några små hemligheter som kommer att komma här snart.
Ett hemligt samarbete va? Kan du avslöja något mer?
– Ja, nej inte riktigt än. Det kommer inom några veckor. Men det har med mat att göra i alla fall och det passar till öl. Det är ett roligt samarbete som vi ser väldigt mycket fram emot, säger Mikael Örn.
På menyn står även några nya ölsorter.
– Vi kommer att ha en ny sommarlager, och så kommer vi att göra några fruktiga öl också. Bland annat en mandarin-öl.
Under tiden som Slussvaktarn renoveras har Eskilstuna ölkultur ordnat en tillfällig uteservering på gatan utanför. Något som har varit uppskattat hos besökarna. När Slussvaktarn öppnar under onsdagen kommer den provisoriska uteserveringen att försvinna.
Och viktigast av allt, vilken tid öppnar ni på onsdag?
– Från och med klockan 14 är man varmt välkommen. Vi har längtat efter detta, säger Mikael Örn.