Planer på boulebar vid biblioteket skjuts fram

Tanken var att Pitchers skulle öppna en boulebar intill biblioteket under sommaren – men så blir inte fallet. Planerna flyttas istället till nästa sommar. "Vi har lagt det på is", säger Sebastian Andersson på Pitchers.

Sebastian Andersson, ägare av Pitchers.

Sebastian Andersson, ägare av Pitchers.

Foto: Malin Johansson

Eskilstuna2024-06-29 21:15

Det var i slutet av maj som Sebastian Andersson, ägare av Pitchers, berättade om restaurangens nya satsning – en boulebar i parken utanför biblioteket.

– Vi pratade om detta redan 2021 vid fotbolls-EM. Då kom vi på att det hade varit trevligt att utnyttja den delen för aktiviteter, för det funkar väldigt bra just nu med aktiviteter på krogar, sa Sebastian Andersson till tidningen då.

undefined
Planerna på en boulebar utanför Pitchers skjuts fram till nästa sommar.

Tanken var att baren skulle öppna redan under sommaren och ha 70 sittplatser i anslutning till banorna samt insynsskydd mot resten av parken. 

– Jag tycker det är kul när det kommer nya grejer i Eskilstuna för det behövs verkligen.

Så blir nu inte fallet. Planerna skjuts istället fram eftersom arbetet med att färdigställa boulebaren var mer omfattande än vad man hade räknat med. Därför kommer det inte hinna bli klart under sommaren.

– Vi har lagt det på is. Kommunen bad om att få in arkitektritningar och sådana grejer, då kommer vi inte hinna klart det här året, säger Sebastian Andersson.

Men Sebastian Andersson ger lugnande besked till alla bouleälskare i Eskilstuna – Pitchers satsar på att öppna under nästa sommar istället.

– Det vill vi, nu vet vi mer vad de vill ha, då kommer det inte vara något större problem, säger Sebastian Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!