Beväpnade poliser bröt sig in i lägenhet

Vid skottlossningen på Järntorget i Eskilstuna i början av augusti uppgav flera vittnen att de sett en eller flera mopeder lämna brottsplatsen strax efter skotten. Det var bland annat motorcyklar och mopeder som polisen var intresserade av vid måndagens husrannsakan.

Eskilstuna2012-08-15 06:30

– Man undersökte en motorcykel som stod parkerad i husets källare, säger ett ögonvittne till polisinsatsen.

Upp till ett tiotal poliser i skottsäkra västar anlände till hyreshuset vid sextiden på kvällen. Grannar i huset berättar att patrullerna först slog in en av lägenhetsdörrarna med murbräcka.

Därefter fortsatte poliserna ner i husets källargång, där den undersökta motorcykeln hittades.
– De uppgav att det hade med skottlossningarna att göra, säger en granne.
Polisen är mycket förtegen om insatsen på måndagskvällen, och vill inte säga vilket brott man utredde. Det finns inga uppgifter om att någon frihetsberövats vid tillslaget.

– Vi gör många kontroller och det finns även en störningsaspekt i att man punktmarkerar de här människorna. Det ger tillfällen till ingripanden men alla operativa frågor måste besvaras av utredarna, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén.

Lars Franzell är chef för länskriminalens enhet för grova brott, och han vill inte kommentera händelsen.
– Jag kan inte säga något som rör utredningen just nu, säger han.

De som bor i närområdet säger att personerna i den genomsökta lägenheten försvann från huset strax innan polisen anlände. De ska ha återvänt när polisen lämnat platsen.

Vittnena beskriver också den bil som användes för transport till och från lägenheten. Den står registrerad på en av de personer som polisen satt i samband med skottlossningarna i Eskilstuna i månadsskiftet juli/augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om