I snart tio år har Eskilstuna satsat både pengar och resurser på att smycka hela staden.
Det är väldigt uppskattat.
– Jag tror nog att Eskilstunaborna själva märker skillnad mellan nu och förr, men det är inte så många som säger något, säger Mats Andersson, som är parkavdelningens arkitekt bakom de allra flesta blomsterarrangemangen.
– Men många besökare eller nyinflyttade brukar yttra sig i väldigt positiva ordalag.
Och planteringarna får vara i fred också? Inga som våldför sig på krukor eller växter eller arrangerar om ordningen där de står?
– Nej, på den punkten blir det bara bättre och bättre. Förr hände det nog lite varstans och nästan efter varje helg att vi fick rycka ut och reparera eller byta ut på grund av skadegörelse.
– I dag är det lite mer att vuxet folk skaffar sig skatteåterbäring genom att lägga beslag på en eller annan blomma.
Det är naturligtvis ett ofog det också, men ett begripligare tilltag än bara en besinningslös attack på en urna eller kruka.
Alldeles nytt för i år är femton rundlar med blåa och gula penséer som finns i Stadsparken, men de sjunger på sista versen just nu. Från och med slutet på nästa vecka hoppas man kunna plantera ut de cirka 80 000 sommarblommor som ska förgylla Eskilstuna resten av sommaren. Då ska pelargonierna, tagetesen, rudbeckian, salvian och alla flitiga lisor ut.
Kravet är att det ska vara lättskött och ändå ganska varierat.
Lite illa tajmat med tanke på kungabesöket. Men man chansar inte på den här punkten.
– Icke. Sätter vi ut sommarblommorna nu, och så får vi ett par järnnätter här till helgen eller i början på nästa vecka, då får vi inget vackert alls att titta på sedan.
Det enda lilla extra som ska arrangeras till kungens och drottningens besök är fyra urnor intill Stadshuset.
Jubileumsfesten firar man däremot med att göra snyggt i två rondeller i centrala Eskilstuna. Dels på Sveaplan, dels i korsningen Västergatan och Gränsgatan.
– Där blir det blommor i ett arrangemang i jubileumsfärgerna, blått, rött och lite gult.