Bubbelte har sitt ursprung i Asien men har spridit sig mer och mer till andra delar av världen. Det är smaksatt te med mjuka, ätbara, stärkelsekulor i botten.
I början av december får Eskilstuna sitt första bubbelte-kafé när Mon chérie öppnar bredvid nagelsalongen i Cityhuset.
– Vi har olika sorters te som man smaksätter och blandar till ett bubbelte. Vår meny kommer att ha 30 till 40 olika sorters smaker, som till exempel choklad, matcha eller vattenmelon, säger Hieu Nguyen, som äger cafét tillsammans med sin sambo Rose Pham.
Utöver bubbelte kommer även nudlar att serveras på kaféet.
– Vi kommer ge svenskar en ny upplevelse. Vi har egna maskiner där gästerna kan gå in och plocka nudlarna och välja tillbehör och sedan tillaga det själva i speciella maskiner, säger Hieu Nguyen och fortsätter:
– Man går till nudelhyllan och väljer smak och sedan väljer man tillbehör i kassan. Efter det får man en speciell skål av oss som skannas in i maskinen. Då förstår den automatiskt om maten ska blandas, kokas eller stekas. Det gör gästen själv med hjälp av maskinen.
Det finns några sittplatser på kaféet men det främsta fokuset kommer att ligga på takeaway. Förhoppningen är att menyn i framtiden ska utökas.
– Det kommer att komma mer. Bubbelte och nudlar är för fokuset i början, säger Hieu Nguyen.