Gabriel och Daniel är Mocca delis nya ägare

Mocca deli har fått nya ägare. Nu är det Gabriel Buyukaslan och Daniel Altinsu som håller ställningarna på den populära restaurangen. "Det här är ett av de roligaste jobben jag har haft", säger Buyukaslan.

Vännerna Gabriel Buyukaslan och Daniel Altinsu från Södertälje har tagit över Mocca deli i Eskilstuna.

Vännerna Gabriel Buyukaslan och Daniel Altinsu från Södertälje har tagit över Mocca deli i Eskilstuna.

Foto: Fanny Juhlin

Eskilstuna2023-08-27 19:02

Utan någon som helst tidigare erfarenhet från restaurangbranschen klev Gabriel Buyukaslan och Daniel Altinsu in och blev franchisetagare för Mocca deli i Eskilstuna strax innan sommaren.

– Jag har varit i fordonsbranschen men har alltid haft ett genuint intresse för mat, så det känns skönt att få kliva in i den här kedjan, säger Gabriel Buyukaslan.

– Jag jobbade som arbetsledare på ett byggföretag, vi båda har bytt inriktning helt, tillägger Daniel Altinsu.

undefined
Daniel Altinsu har särskilt ansvar över baren.

Det var efter ett besök på de gemensamma vännernas Mocca deli-restaurang i Västerås som de bestämde sig för att slå till på restaurangen i Eskilstuna. Nu har de varit ägare i cirka tre månader och trivs bra på sin nya arbetsplats.

– Det här är ett av de roligaste jobben jag har haft i och med att jag har ett sånt stort intresse för mat och dryck. Sedan är det ett väldigt socialt arbete, det är kul att få träffa nya människor dagligen och att få prata med dem. Det är jättekul, säger Buyukaslan och fortsätter:

– Jag och Daniel har gemensamma vänner och släktingar, jag har känt Daniel sedan många år tillbaka. Så det bara blev att vi gjorde det här tillsammans.

De berättar att de börjat komma in i den nya branschen men att arbetstiderna till en början var en utmaning för duon som pendlar från Södertälje.

undefined
Gabriel Buyukaslan är köksansvarig.

– Det är långa arbetsdagar, men det är något vi har kommit in i nu. Just nu är det inga konstigheter, vi är vana, men i början var det tufft. Det var långa dagar, säger Buyukaslan.

Eftersom Mocca deli är en franchisekedja har de inte gjort några ändringar på menyn, men berättar att de märkt av några bästsäljande favoriter bland kunderna.

– Oxfilépastan är väldigt populär, men om du frågar mig så tycker jag att linguine, scampi och citronpastan är en riktig höjdare. Men oxfilépastan är en av bästsäljarna. Pizzorna är också en av våra signaturrätter.

Hur har Eskilstunaborna bemött er?

– Eskilstunaborna är trevliga, det är inget snack om saken. Vi har jättetrevliga kunder, de är väldigt glada när de kommer hit och känner sig välkomna. Man känner av atmosfären när de kommer hit och äter och är nöjda. Då blir vi också glada när de är så trevliga, säger Daniel Altinsu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!