När Carina Adolfsson fick höra att Jernberghska var till salu ringde hon direkt till ägaren och ville göra en affär, sen var verksamheten hennes.
– Jag har köpt Jernberghska men hyr av kommunen, förklarar Carina Adolfsson.
Anledningen till affären är att hon älskar platsen.
– Jernberghska är enligt mig ett magiskt ställe, dit gick man förr när man ville äta en finmiddag. Jernberghska har allt, det är facit på vad man vill ha.
Hon håller nu stängt för att golvet slipas och blir som nytt.
– Sen kommer en städfirma och veckan efter börjar vi inreda restaurangen. När det är klart slår jag upp dörrarna till nya Jernberghska. Jag älskar namnet så det blir kvar. Jag har även hyrt gamla guldsmedjan mittemot där jag ska göra ett rum som man kan boka för affärsluncher eller privata middagar. Jag ska känna efter och se hur jag ska bygga upp där.
Med alla restriktioner räknar hon med att utnyttja den delen som vanliga sittplatser för att kunna ta in så många gäster som möjligt. Hon börjar med att ha öppet sju dagar i veckan för lunch och caféverksamhet.
– Jag har sökt serveringstillstånd och hoppas att det kan bli klart till mitten av juni. Till hösten sparkar jag igång på kvällarna också. Då ska jag ha lunch och café på dagen sen stänger jag några timmar innan kvällen och kör då à la carte.
Förhoppningen är att i framtiden kunna ha öppet från klockan 11 till sista gästen går, alla dagar i veckan.
– Jag vill ha en fin à la carte med bra mat med bra viner. Både jag och min nya restaurangchef, Mimmi Thurang, är sommelierer och vill kunna jobba med mat i kombination med vin.
Mimmi Thurang har hon handplockat från kändiskocken Markus Aujalays restaurang Tegelbacken i Stockholm.
– Jag tror att det finns ett behov av en restaurang i denna miljö i city. Vi har Sundbyholms gästhamn och Marys café men alla kanske inte har lust att åka iväg för att äta. Då kan man sitta på en den magiska uteserveringen på Jernberghska, miljön här är suverän.
Hon är lite nervös för hur det ska gå, det är ändå en pågående pandemi.
– Det känns som att jag har ett ansvar att göra ett bra jobb här, men det ska bli kul. Det finns otroliga utvecklingsmöjligheter med scenen utanför, kanske kan jag få dit artister som spelar, säger Carina Adolfsson och avslutar:
– Sen planerar jag redan för julmarknaden som jag hoppas blir av i år.