Dags för Sibylla att ta upp kampen

Den här veckan öppnar snabbmatskedjan Sibylla i Eskilstuna. Tolv personer, 18-25 år gamla, har anställts.

Sirous Mohammad-Ali, infälld, öppnar Sibyllas första drive-in restaurang i Eskilstuna på torsdag.

Sirous Mohammad-Ali, infälld, öppnar Sibyllas första drive-in restaurang i Eskilstuna på torsdag.

Foto:

Eskilstuna2017-05-05 15:18

‒Vi fick väldigt många ansökningar på vår platsannonsering och det har varit ett styvt jobb att göra urvalet. Jag tycker att vi har ett hittat ett riktigt bra gäng med stark lokal anknytning till orten, säger Sirous Mohammad-Ali, franchisetagare för restaurangen.

Sibylla blir först att öppna restaurang i Folkesta handelsområde. Att trafiken i området kommer att öka är troligt, men om läget är bra eller dåligt för locka snabbmatskunder lär visa sig.

Sirous Mohammad-Ali ser dock en stor fördel i just läget

‒Ja, inte mins med tanke på att Sibylla blir ett av få matställen i området så här långt. Dels är läget intill E 20 riktigt attraktivt, dels är konkurrensen om matgästerna relativt begränsad, säger han.

I likhet med flera av konkurrenterna längs Västerleden erbjuder Sibylla drive-in för bilburna gäster.

‒Drive-in är en viktig service och konkurrensfaktor. Att lära sig att hantera de bilburna gästerna är också en av de största utmaningarna. Jag har drivit en Sibylla under många i år i Jönköping. Där var allt mycket mindre och vi hade inte någon drive in. Men både jag och personalen har varit på utbildning så jag är övertygad om att vi kommer klara det bra, säger han.

Sibyllas vd Joacim Carlsson har tidigare sagt till Eskilstuna-Kuriren att drive in-konceptet varit lyckat och att drive in-försäljningen står för ungefär drygt 30 procent av kedjans totala omsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!