Sedan några år tillbaka arrangerar Sörmlands matkluster en runda i länet där lokala restauranger, gårdsbutiker och matproducenter medverkar på temat korv och bröd.
En av de som deltar i år är den nya gårdsbutiken på Stora Sundby slott, som öppnade så sent som i oktober förra året. Mauritz Klingspor, som äger butiken tillsammans med sin fru, är nöjd med kunduppslutningen.
– Vi hade en flygande bra start i oktober och november. Sedan hade vi lite julevent i december. Folk kommer hit och köper grönsaker och kött – så det har varit en fin start tycker jag.
I vinter har de endast haft öppet på lördagar – men från och med i april ska de ha öppet hela helger igen och planerar för nya aktiviteter.
– Nu laddar vi för turistsäsongen, säger han.
Första eventet för i vår blir alltså årets Korv- och brödrunda, något som Maurtiz Klingspor hoppas ska få fler sörmlänningar att hitta till butiken. Rundan till ära har de tagit fram fem olika viltkorvar tillsammans med två lokala producenter, Franklin foods och Mälarchark, med kött från Stora Sundby. Bland korvsorterna finns bland annat en viltgrillare på rådjur, dovhjort och vildsvin, en fasanwienerkorv och vildsvinssalsiccia.
– Förutom det kommer vi även ha en lammkorv från granngården Skölby.
Korvarna går att köpa i flerpack eller styckvis för att grilla på plats, berättar Mauritz Klingspor.
– Vi se fram emot en trevlig och mysig dag med mycket folk.