Krogpanelen: De har Eskilstunas bästa sallad

En fredag i månaden får fem profiler från Eskilstunas restaurangbransch dela med sig av sina bästa tips i stans krogliv. Vi har valt att kalla dem Krogpanelen. I dag berättar de vilka restauranger i Eskilstuna, förutom deras egna, som har de bästa salladerna.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Sex restaurangprofiler från Eskilstunas ger sina bästa tips gällande stadens krogliv.

Foto: Niklas Holm/Joakim Serrander/Eskilstuna-Kuriren/Veronica Karlsson/Privat

Eskilstuna2023-01-13 15:12

Januari är kommen och många har nyårslöftet att börja träna och äta mer hälsosamt. Därför är det nu hälsotema på den femte delen av Krogpanelen. Sex krögare får svara på frågan: Vilka restauranger i Eskilstuna, förutom era egna, har de bästa salladerna, eller generellt den godaste hälsosamma maten?

Jesper Laine, ägare av T.rassen

undefined
Jesper Laine, ägare av T.rassen.

– Då skulle jag säga Mocca deli. De har satsat mycket på sina sallader, personligen tycker jag att de har bra sallader.

Ulrika Sjöberg, ägare av restaurang Sundbyholms gästhamn

– Jag har ätit sallad några gånger på Mocca deli, det är fräscht. Annars tycker jag det är hälsosamt att gå till en riktigt bra lunchrestaurang där man kan välja bort saker, så som att ta såsen på sidan, eller ta mycket från salladsbuffén. Sushirestauranger kanske också funkar. Sedan är det även hälsosamt att gå och sätta sig på en restaurang. Det gör gott för hälsan att slippa diska, städa efter sig och få äta riktigt god, lagad, mat.

Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff & grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet

undefined
Göran Pettersson, ägare av Vilsta sporthotell, Best western hotell, Vinäger by Plaza, Glashuset, Biff & grill och Gränden, Nyby herrgård och Lilla hotellet.

– Där är man nästan helt okunnig. Jag har väl ätit sallad som har varit väldigt bra men det är inget jag kommer på just nu, det är längesen. Jag får passa på den här. Jag kan inte råda någon var man kan äta det.

Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2

undefined
Carina Lewin, ägare av Restaurang P-2.

– Jag gillar att äta i miljöer, annars kan jag nästan strunta i det och äta hemma. Så jag skulle åka ut till Wäsby magasin och ta en schysst sallad, det är en trevlig miljö.

Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak

undefined
Cihan Alkoyun, ägare av O'Learys och Royal Oak.

– Kalas kör ju Salladshallen by Kalas i Stiga sports padel center. De har jävligt trevliga sallader vet jag. Jag kan inte rekommendera någon favorit på rak arm men jag har hämtat lite olika sallader och jag tycker de flesta är ganska bra.

Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla

undefined
Tom Forsberg, ägare av Fristadens café och våffla.

– Jag skulle våga testa något nytt, som till exempel en sallad från nyöppnade Vinäger by Plaza. Jag och min sambo ska testa det när jag kommer hem från Tyskland.

Fotnot: Krogpanelen och Krogpatrullen, som en gång i månaden recenserar krogar i Eskilstuna-Kuriren, består inte av samma personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!