– Det handlar om att män behöver träffas i grupp och prata om det här och om varför det är så tråkig statistik när det gäller övergrepp. Framför allt på festivaler och krogen men även i andra sammanhang, säger han.
Över en lasagne och lite coleslaw träffades Svante Paulsson och hans kompisar under söndagskvällen i Eskilstuna för att prata om att män begår brott och är våldsamma, men också om att våga visa känslor och kärlek till varandra och andra.
Idén är dock inte hans egen. Den är Ida Östenssons, grundare av Make Equal och ambassadör för kampanjen #SheforHe bland annat. I ett debattinlägg i somras uppmanade hon män att prata om att män är överrepresenterade i brottsstatistiken och vad de kan göra åt det för att ändra manskulturen.
"Jag önskar att män bjuder hem tre-fem vänner på en middag och pratar om närhet, normer, grupptryck, sex, vänskap, våld och kärlek – på ett självrannsakande sätt," skrev hon.
Svante Paulsson nappade på idén och la ut en fråga på Facebook om några av hans kompisar var intresserade.
– Jag är av den åsikten att alla till viss del är skyldiga till att det ser ut som det gör. Det är svårt att ta till sig för det är väldigt personligt och kommer att kännas som en personlig anklagelse, säger Svante Paulsson och fortsätter:
– Det behöver inte innebära att man har begått övergrepp utan kan vara att man har varit med i en grupp och bidragit till en jargong som uppmanar till våld eller övergrepp.
Han tror att många män är rädda att prata om det här och hoppas att killarna under middagen i kväll i en trygg miljö med högt i tak ska våga prata om de här sakerna. Och också hur de själva kan bidra till att förändra manskulturen i samhället, som Svante Paulsson anser är anledningen till problemen med våld och övergrepp.
Förhoppningen är att hans initiativ ska sprida sig och att män ska fortsätta äta middagar med varandra och umgås och prata om känslor, kärlek, hat och våld. Och våga bryta strukturerna.
– Jag hoppas främst på att man vågar ändra på sig själv att vi kan få en ny mansroll. Att vi som är födda som biologiska män inte måste finnas i den mansform som finns i dag. Att vi blir fler som vågar säga till och inte bidra till en dålig kultur som män ofta gör, säger Svante Paulsson.
Under söndagens middag ville Svante Paulsson även lyfta konkreta frågor.
– Jag vill diskutera hur man vågar sätta ner foten utan att uppfattas som en tråkmåns och hur man griper in för att stoppa en sexistisk jargong på sin skola eller arbetsplats, säger Svante Paulsson.