– Kom så får ni vaccinera er!, ropar sjuksköterskan Aryan Hassan genom dörren till vårdcentralen i Årby.
– Nej, aldrig i livet! Vi kommer att dö, blir det snabba svaret från de förbipasserande ungdomarna.
Aryan Hassan himlar med ögonen.
– Det brukar låta så här. De säger saker som att "nej, tänk om jag får cancer och dör om ett år", eller "jag kommer inte kunna få barn", eller att vaccinet innehåller ett chip som gör att de kan bli kontrollerade, säger hon.
Ungdomarna i fråga kallar sig för och Adnan och Lillich och är 16 år. De vill inte berätta vad de egentligen heter. Men de har bestämda uppfattningar om vaccinet.
– Jag har inte sett att vaccinet har hjälpt någon. Det har bara varit negativa grejer. Jag hörde att den som uppfann vaccinet inte ens tog det själv, säger "Lillich".
Totalt har över 75 procent av sörmlänningarna över 16 år fått den andra dosen covidvaccin. Bland befolkningen över 60 år är täckningen ännu bättre, över 90 procent. Men samtidigt skiljer det sig åt kraftigt mellan olika stadsdelar och områden i länet.
I Eskilstuna är vaccintäckningen allra lägst i Årby och ett område kring Fröslunda och Lagersberg. Där är bara mellan 30 och 40 procent fullvaccinerade. Även Nyköpingsstadsdelen Brandkärr har lika låg vaccinationsgrad.
På Årby vårdcentral går det att ta på vaccinatörernas frustration. Den här dagen har dörren stått öppen för drop in-vaccinering i en timme, men än så länge är det bara tio personer som kommit för att få sprutan i armen.
– Det känns som att man glömt bort oss, säger vaccinatören Aryan Hassan.
Regionens statistik visar att vaccinationsgraden är som allra lägst bland Årbys ungdomar. Det stämmer också med sjuksköterskan Aryan Hassans bild.
– Vi har till och med övertalat ett gäng att ta första sprutan, men de fick så mycket skit från sina vänner för det så de kommer nog inte komma tillbaka för andra dosen, säger Aryan Hassan.
16-åringarna Emma och Nina sitter utanför Coop och röker. Emma säger att hon känner många som blivit sjuka av vaccinet, men ingen som blivit sjuk av själva viruset.
Hon är fortfarande väldigt skeptisk, men har ändå valt att boka in sin första tid.
– Jag tänkte bara, fuck it, jag får väl göra det.
Varför tror ni att det är så svårt att få just Årbyborna att vaccinera sig?
– Jag tror att vi i Årby är lite mer rebeller än alla andra. Vi går vår egen väg, säger Emma.