Starka misstankar för människorov och rån

Två män har häktats, på sannolika skäl misstänkta för människorov, grovt olaga hot och rån.

De två männen, 28 respektive 31 år misstänks för allvarlig brottslighet mot en man i 25-årsåldern.

De två männen, 28 respektive 31 år misstänks för allvarlig brottslighet mot en man i 25-årsåldern.

Foto: Peter Larsson

Eskilstuna2023-09-11 14:12

Vid 02.30-tiden i torsdags natt greps två män i Eskilstuna på en plats som tillsvidare hålls hemlig. Tillsammans med de misstänkta gärningsmännen, men mot sin vilja, fanns en man i 25-årsåldern som själv hade lyckats slå larm till en anhörig om att han var i fara. Den bortrövade mannen ska inte ha skadats fysiskt.

– På ett eller annat sätt lyckades målsägaren larma. Hur det gick till vill jag inte gå in på. Jag vet inget om hans psykiska status men det är klart, han har varit utsatt för allvarliga brott, med allt vad det innebär, säger kammaråklagare Tobias Lindblom.

Han har begärt de två männen, 28 respektive 31 år, häktade för människorov, grovt olaga hot och rån. 

Vad är din bild av vad som har hänt?

– Det är väldigt tidigt i utredningen och polisen ska fortsätta att utreda vad som hänt. Det utreds som ett pågående människorov. Ett antal personer ska under en tidsperiod av några timmar, med viss typ av hot eller våld, försökt få målsägaren att betala pengar och lämna från sig vissa ägodelar, säger åklagaren.

Någon specifik brottsplats finns inte men "Köpmangatan" är en geografisk position som anges.

– Man har rört sig runt på flera platser i centrala Eskilstuna, det har varit ett pågående skeende, säger Tobias Lindblom.

Strax efter lunch på måndagen beslutade sig Eskilstuna tingsrätt för att häkta 28-åringen. Han är på sannolika skäl misstänkt för samtliga brott som åklagaren tog med sin häktningsframställan och åklagaren fick rätt att besluta om restriktioner. 28-åringen förnekar brott.

Häktningsförhandlingen mot den misstänkte 31-åringen inleddes klockan 14 och slutade i likhet med den föregående i att han häktades.

Bevisningen är den samma mot båda männen.

Enligt kammaråklagare Tobias Lindblom utreds ytterligare ett par personer för eventuell inblandning i brotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!