– När jag bodde i Italien jobbade jag på samma ställe i 12 år och började först som diskare, sen kockbiträde och efter det kock, säger Agos Bihri.
Han berättar att det eritreanska köket består främst av veganska och vegetariska rätter som ofta servers som smårätter.
– Jag har märkt att allt fler människor äter vegetarisk mat och då passar det eritreanska köket bra, säger Agos Bihri och framhäver kikärtor:
– Vi använder mycket pulveriserade kikärtor i vår mat som smaksättning.
Men det som Agos Bihri är mest stolt över är det glutenfria brödet injera som är baserat på teffkorn:
– Vi får in det direkt från grannlandet Etiopien två till tre gånger i veckan. Ibland kommer vi baka själva. Men det blir faktiskt stor smakskillnad beroende på ingredienserna. Men också vädret.
Han flyttade till Eskilstuna och Sverige 2017 och lärde sig språket via SFI och sedermera gick han en kockutbildning. Även frun Freweyni Arayam är kock. Tillsammans har de den senaste månaden arbetat hårt med att färdigställa lokalen.
– Det har varit tufft. Men det är en dröm att äga en egen restaurang. Att laga mat är som konst för mig och jag får utlopp för fantasin. Men samtidigt kommer det bli en ny utmaning, säger Agos Bihri och tilägger:
– Eritrea har varit ockuperat av Italien så vi äter mycket pasta i Eritrea. Det kommer vi också att erbjuda.