Middagslyx heter produkten som tagits fram när det inte funkar med sociala möten. Sedan konceptet sjösattes i oktober har 2 000 trerätters supéer levererats.
– Vi ser oss som ett mellanting av en matkasse och ett restaurangbesök, säger kökschefen Thomas Becker.
Idén till en take away med guldkant kom till i höstas som ett resultat av att den andra vågen i covid-pandemin bröt ut.
– Jag tycker att vi har tagit konceptet så långt vi kan. Vi erbjuder en nästintill klar trerättersmåltid som går snabbt att färdigställa. Kunden behöver inte hacka lök eller tänka på fond till såsen – det är vad som gör det så lyxigt, säger Benny Skyttman.
Den färdigkomponerade helgmenyn, som finns för avhämtning eller leverans inför varje veckoslut, fick ett så pass bra mottagande att bolaget bestämde sig för att registrera in Middagslyx.se som ett eget varumärke.
– Vi har även kört leveranser till Västerås och i december hörde flera företag av som nappat på konceptet. De ville bjuda sina anställda på något extra när det inte funkade med traditionellt julbord, säger Benny Skyttman.
Han berättar att verksamheten tagit stor hjälp av sina kunder som fått lämna synpunkter på såväl efterlängtade rätter som tillagningstips.
– Till alla middagar bifogas naturligtvis en instruktion. Det har nog varit den största utmaningen att få till på ett lättbegripligt och pedagogiskt sätt, säger Thomas Becker.
Rätterna som levereras ska i princip funka att tillagas i alla sorters ugnar och för kunderna räcker det att ha en kokplatta.
– Vi har testat oss fram och har efter starten fått en ganska bra uppfattning om vad som funkar. Allt det som vi själva uppskattar går med självklarhet inte hem hos alla kunder. Kött som huvudrätt föredras exempelvis framför fisk och det blev ganska snabbt uppenbart att en fläskfilé med hög kvalitet flyger riktigt bra, säger Thomas Becker.
Verksamheten använder bara svenska och närproducerade råvaror och måltidsupplägget går naturligtvis även att få som barn- och vegetariska varianter. Till varje ny meny bifogas också tips på passande dryckesförslag.
Frida Krook, koordinator på Bistro Retuna, tror att framgångarna med konceptet beror på det smidiga upplägget och att maten passar för människor i alla åldrar.
– Bjud hem dina vänner, beställ två dagar i förväg och hämta påsen. Det är alltid trevligt att hjälpas åt i köket med det sista finliret innan maten serveras.
– Middagslyx är så nära en restaurangupplevelse det går att komma – det är en fest i hemmiljö, säger Frida Krook.