Det våras för Sundbyholms gästhamn

Sundbyholms gästhamn har mer än fördubblat sin omsättning sedan Ulrica Sjöberg och Helena Pagoldh tog över verksamheten 2008. Vid näringslivsfesten Marknadsplats i mars fick systrarna ta emot utmärkelsen Årets marknadsförare.

Foto:

Eskilstuna2015-04-08 01:00

Enligt vinnarmotiveringen har Sundbyholms gästhamn "lyckats nå ut samt bygga starka relationer och gjort kunder till vänner".

– Folk är här på sin lediga stund, de har semester. De ska känna sig välkomna. Det är viktigt att de möter ett leende. Det ska vara enkelt och kännas varmt att vara här, berättar Ulrica Sjöberg som äger och driver Sundbyholms gästhamn tillsammans med systern Helena Pagoldh.

De har marknadsfört gästhamnen mycket via nätverkande, Facebook och Instagram. Tillsammans med en byrå har de utarbetat en profil som de använder sig av i marknadsföringen.

– Det maritima temat är viktigt. Det ska vara hjärta med i allt vi gör. Vi vill att vår känsla ska förmedlas. Vi vill göra oss tillgängliga för de flesta. Om det är en fin sommarkväll håller vi öppet lite längre vid behov.

Ulrica arbetade som polis och Helena hade jobb i en butik innan de bestämde sig för att sadla om till företagare.

– Det har vi inte ångrat en dag, även om vi hade bra jobb innan. Man har sett en ny sida av sig själv, säger Ulrica och fortsätter:

– Jag tycker att det har varit positivt att vi kom från helt andra branscher för man hade helt öppna sinnen. Vi har alltid haft inställningen att 'det där löser vi'. Vi har inte haft några låsningar. Vi har bara sett lösningar.

För tre år sedan öppnade Sundbyholms gästhamn sin Våffelstuga som är öppen på helger i mars och april. Från Valborg till slutet på september är det öppet varje dag.

Några nyheter i sommar är att arbetet med att förbättra elsystemet på gästbryggan har påbörjats, man kan hyra tandemcyklar och det finns sex ställplatser för husbilar. Ytterligare ett nytt inslag i årets utbud är att man kan övernatta i Tegelslagarstugan. Det pittoreska lilla torpet med plats för två har renoverats med varsam hand.

Helena och Ulrica har precis dragit igång sin åttonde säsong som ägare till Sundbyholms gästhamn. Inför den första säsongen 2008 skruvade de ihop caféverandan. Sedan dess har mycket hänt.

– Maten har utvecklats från att ha varit hamburgare i pappförpackning till att vi lagar mer mat. Man kan säga att vi har en cafémeny. Det är pajer, hamburgare, lasagne, smörgåsar och sallader. På bokningar kan vi göra mat från en alternativ meny och gästen kan ju även beställa till exempel en picnic-korg som denne kan avnjuta i slottsparksmiljö, berättar Helena Pagoldh.

Gästhamnen har 90 förtöjningsplatser. Antalet gästnätter uppgår till cirka 1 500 per säsong. På sommaren har hamnen som mest ett 20-tal säsongsanställda.

– Vi fortsätter att utvecklas. Vi vill att framför allt Eskilstunabon ska känna att den har en oas att komma till. Sedan vill vi naturligtvis att det ska komma andra utifrån som ska upptäcka Eskilstuna/Sundbyholm, säger Ulrica.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om